Consumentenbond roept Dirk wederom uit tot goedkoopste supermarkt

19 december 2023 - Uit de nieuwste meting van de Consumentenbond komt Dirk van den Broek opnieuw als goedkoopste uit de bus voor basisboodschappen. Tijdens de peiling vergeleek de Consumentenbond de prijzen van 121 basisproducten. Hieruit blijkt dat klanten bij Dirk gemiddeld 8% goedkoper uit zijn dan bij andere supermarkten in Nederland. Daarom ontvangt de discounter opnieuw het predicaat ‘Laagste prijs voor basisboodschappen’. 

De bekroning volgt op een jaar waarin Dirk alles op alles is blijven zetten om de goedkoopste te zijn. Zo is Dirk ook dit jaar niet op TV te zien met een dure kerstcommercial, om ook in deze dure maanden boodschappen voor iedereen betaalbaar te houden. 

 

Marcel Huizing, directeur Dirk, reageert: “Jaar in, jaar uit komt Dirk als goedkoopste uit alle peilingen. Het is nu echt duidelijk: op Dirk kun je rekenen voor de laagste prijzen van Nederland. We doen er dan ook echt alles aan om onze prijzen zo laag mogelijk te houden. Daarom bieden we geen online bezorgservice aan en doen we niet aan spaaracties. Wel plaatsen we de goedkoopste producten op ooghoogte, betaal je altijd de laagste prijs per stuk en krijgt iedereen voordeel zonder klantenkaart. En ook nu kiezen we er bewust voor om geen dure tv-kerstcommercial te maken. Dit geld steken we liever in het laag houden van onze prijzen.”

Eerdere metingen

In eerdere metingen van de Consumentenbond kwam Dirk als goedkoopste uit de bus. Dit betreft de metingen van de Consumentengids november 2022 en juni 2023. Ook was het boodschappenmandje met 27 alledaagse boodschappen in 2023 het goedkoopst bij Dirk volgens tv-programma Kassa.