Header beter leven

KIPVLEESWARENASSORTIMENT OVER NAAR 1 STER BETER LEVEN

Velsen-Noord, 22 mei 2020

 

DIRK ZET VOLLEDIG KIPVLEESWARENASSORTIMENT OVER NAAR 1 STER BETER LEVEN

Op de verpakking van alle kipvleeswaren in de supermarkten van Dirk van den Broek prijkt voortaan een ster. Een beter leven ster. Deze ster geeft aan dat het beter gesteld is met de leefomstandigheden van de dieren. Een mooie stap in de ambitie om het assortiment verder te verduurzamen.

 

Marcel Huizing, directeur van Dirk licht toe: ‘Detailresult heeft de ambitie om het assortiment te blijven verduurzamen. Dit is weer een stap in de goede richting. Het assortiment kipvleeswaren bestond voorheen nog voor een deel uit kippenvlees van een langzaam groeiend ras. Nu is het volledige assortiment over naar 1 ster Beter Leven. Dit houdt in dat de dieren meer ruimte, daglicht en afleidingsmateriaal in de stal hebben. Onze kipvleeswaren zijn trouwens enkel afkomstig van in Nederland gefokte kippen.”

 

Het Beter Leven keurmerk

Het Beter Leven keurmerk geeft door middel van een sterrensysteem aan hoe diervriendelijk vlees, kip en eieren zijn. Hoe meer sterren, des te diervriendelijker het product is. Het Beter Leven keurmerk is van de Dierenbescherming, die het label door onafhankelijke certificerende instellingen laat borgen.