Kids

Knutselen en koken met kids

Welkom op de kidspagina! Hier vind je de leukste knutsel ideeën, recepten en buitenspeeltips. Knutsel bijvoorbeeld een mooie bloem of maak lekkere beschuitjes met chocolade-aardbeien. Er is genoeg keuze. Veel plezier!

Het Dirk vakantiespel

Het Dirk vakantiespel is het leukste spel voor in de vakantie. Speel met jouw vrienden of familie en zorg ervoor dat jij de boodschappen als eerste afrekent bij de kassa. Dit spel kan je spelen met 2-4 personen. Print het spelbord uit en strijdt om de winst. Veel plezier!

 

Download hier de spelregels.

Youtube Player

Paas chocoladereep

Chocolade liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je gemakkelijk je eigen Paas chocoladereep. Deze zoetigheid is heerlijk als tussendoortje of als dessert. Bekijk hoe je in een paar stappen deze heerlijke chocoladereep kan maken.

 

Bekijk het recept.

Feestelijke popcornmix

Ben jij gek op popcorn? Dan zal dit recept zeker goed in de smaak vallen! In slechts een paar stappen maak je deze heerlijke feestelijke popcornmix. Veel plezier in de keuken!

 

Bekijk het recept.

Rolletje fruit

Dirk geeft overal graag zijn eigen draai aan. Dus geen vitamientjes in een glas of in de schil, maar in de rol. Kinderen klaar? Rollen maar!

 

Bekijk het recept.

Stapel op pannenkoeken

Voor zo´n ontbijtje staat je kleine chef-kok graag eerder op. Zeker weten. Lekker zelf maken, lekker zoet, lekker veel en lekker om de dag mee te beginnen.

 

Bekijk het recept

Maak zelf een lekker recept

Ben jij dol op koken of heb je zin om iets lekkers te bakken? Bekijk alle kidsproof recepten.

Dit is pas koel

Maak gezellig samen deze aardbeien en bramen slush puppy


Tip van Dirk:
Je kunt allerlei smaken toevoegen. Zoals verse munt of basilicum of de geraspte schil van een limoen.

Visfrietjes

Maak ook deze tortillahoorntjes met visfrietjes!
Stiekem bevatten deze vrolijke hoorntjes ook nog wortel. Gebruik de rest van de veldsla en bieslook in een groene salade of op een broodje gezond.

Buitenspeelgoed

Het leukste buitenspeelgoed maak je helemaal zelf. Verzamel lege flessen en blikken en knutsel erop los! Nodig kinderen uit de buurt en maak er een gezellige dag van. Bekijk hieronder de stappen hoe jij je eigen buitenspeelgoed kan maken.

Bowlen (glow in the dark)

Tijd om te bowlen in je eigen tuin. Vul lege 1 de Beste petflessen met water en gebruik deze als kegels. Nu nog op zoek naar een bal en gooien maar. Dit spel is ook heel leuk voor 's avonds. Stop glow in the dark sticks in de flessen en je kunt ook in het donker bowlen. 

 

Nodig: Lege flessen, een bal, glowsticks

Pret met blik

Maak er een telefoon van; vraag een volwassene om in de bodem van twee lege blikken een gaatje te maken. Neem een lang touw en span dit tussen de blikken, maak vast met een knoop. Trek het touw strak en je hebt een echte blikjes telefoon. Luister maar! En wat dacht je van bliklopen? Vraag een volwassene om aan weerszijden van de lege blikken gaatjes te maken. Doe er een touw doorheen en knoop de uiteinden aan de binnenkant van het blik goed vast. Ga (voorzichtig!) op de blikken staan en houd de touwen vast voor stabiliteit. Veel plezier!

 

Nodig: Grote lege blikken, lang touw, boormachine of hamer en spijker

Knutselen

Wil jij een eigen bootje maken? Of wil jij prachtige bloem maken? Bekijk stap voor stap hoe je lekker kan gaan knutselen. 

Stap voor stap bootje vouwen

Wil jij deze bootjes maken? Bekijk hieronder stap voor stap hoe het moet.

 

Bootje klaar? Je kan het bootje vullen met jouw favoriete popcorn. In ons magazine vind je nog 5 extra popcornsmaken. 

 

Naast deze kleine bootjes, Kan je ook nog je eigen Dirk boot maken. 


Download de bouwtekening van de Dirk boot

Maak de mooiste bloemen

Vind je het leuk om te knutselen? Knutsel dan dit mooie bosje bloemen. Hieronder staat stap voor stap beschreven hoe je het maakt.

 

De bloemen kun je als cadeau geven maar je kunt ze ook als decoratie in je kamer neerzetten. 

 

Bekijk alle stappen hier.

Vogelvoer maken

Vogels hebben gedurende het hele jaar energie nodig. Jij kan ze een handje helpen door aan de slag te gaan met deze vogelvoer knutsels. Ga je voor de vogelslinger, de gevulde appeltjes, zadenrolletjes of maak je ze alle drie?

 

 

 

Speuren in het bos

Een wandeling door het bos maak je extra leuk door er een schatkistspeurtocht van te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een lege eierdoos. Probeer zoveel mogelijk te verzamelen van alles wat er op de grond ligt, zoals dennenappels en takken. Extra leuk is het om de bijbehorende blaadjes van bijvoorbeeld de dennenboom, eik of esdoorn te zoeken. De spelregels zijn: geen takjes, schors of paddenstoelen plukken. Kun jij alle vakjes vol krijgen met blaadjes, mos of zaden?