Mijn boodschappenlijst (nog geen producten)
Totaal: 0.00
Kids

Welkom op de kidspagina! Hier vind je de leukste knutsel ideeën, recepten en buitenspeeltips. Knutsel bijvoorbeeld een mooie bloem of maak lekkere beschuitjes met chocolade-aardbeien. Er is genoeg keuze. Veel plezier!

 

Paashaasjes

Kom helemaal in de paasstemming met deze schattige geknutselde haasjes. Het enige wat je nodig hebt zijn toiletrollen, gekleurd papier, een schaar, lijm en versieringen naar keuze. Knip de toiletrol doormidden en beplak met gekleurd papier. Knip oren uit en plak deze aan de binnenkant. Geef het konijn oogjes en een mond en versier verder zoals jij wil! Gebruik de paashaas als eierdopje bij je paasbrunch of doe er chocolade-eitjes in.

Paashaasjes
Kokos-honing cupcakes Bekijk recept

Kokos-honing cupcakes

Maak gezellig samen deze simpele kokoscupcakes met extra grote konijnenoren.

Visfrietjes

Maak ook deze tortillahoorntjes met visfrietjes!
Stiekem bevatten deze vrolijke hoorntjes ook nog wortel. Gebruik de rest van de veldsla en bieslook in een groene salade of op een broodje gezond.

Visfrietjes Bekijk recept
Vogelvoer maken Bekijk hoe

Vogelvoer maken

Vogels hebben gedurende het hele jaar energie nodig. Jij kan ze een handje helpen door aan de slag te gaan met deze vogelvoer knutsels. Ga je voor de vogelslinger, de gevulde appeltjes, zadenrolletjes of maak je ze alle drie?

 

 

 

Buitenspeelgoed

Het leukste buitenspeelgoed maak je helemaal zelf. Verzamel lege flessen en blikken en knutsel erop los! Nodig kinderen uit de buurt en maak er een gezellige dag van. Bekijk hieronder de stappen hoe jij je eigen buitenspeelgoed kan maken.

Bowlen (glow in the dark)

Bowlen (glow in the dark)

Tijd om te bowlen in je eigen tuin. Vul lege 1 de Beste petflessen met water en gebruik deze als kegels. Nu nog op zoek naar een bal en gooien maar. Dit spel is ook heel leuk voor 's avonds. Stop glow in the dark sticks in de flessen en je kunt ook in het donker bowlen. 

 

Nodig: Lege flessen, een bal, glowsticks

Pret met blik

Maak er een telefoon van; vraag een volwassene om in de bodem van twee lege blikken een gaatje te maken. Neem een lang touw en span dit tussen de blikken, maak vast met een knoop. Trek het touw strak en je hebt een echte blikjes telefoon. Luister maar! En wat dacht je van bliklopen? Vraag een volwassene om aan weerszijden van de lege blikken gaatjes te maken. Doe er een touw doorheen en knoop de uiteinden aan de binnenkant van het blik goed vast. Ga (voorzichtig!) op de blikken staan en houd de touwen vast voor stabiliteit. Veel plezier!

 

Nodig: Grote lege blikken, lang touw, boormachine of hamer en spijker

Pret met blik
Maak zelf een lekker recept

Ben jij dol op koken of heb je zin om iets lekkers te bakken? Bekijk alle kidsproof recepten.

Sandwichspiesjes
Eenvoudig 15 min. Tussendoortje
Beschuitjes met chocolade-aardbeien
Eenvoudig 30 min. Ontbijt
Verjaardagsketting
Eenvoudig 45 min. Tussendoortje
Knutselen

Wil jij een eigen bootje maken? Of wil jij prachtige bloem maken? Bekijk stap voor stap hoe je lekker kan gaan knutselen. 

Bootje vouwen Bekijk stappen

Stap voor stap bootje vouwen

Wil jij deze bootjes maken? Bekijk hieronder stap voor stap hoe het moet.

 

Bootje klaar? Je kan het bootje vullen met jouw favoriete popcorn. In ons magazine vind je nog 5 extra popcornsmaken. 

 

Naast deze kleine bootjes, Kan je ook nog je eigen Dirk boot maken. 
Download de bouwtekening van de Dirk boot

Maak de mooiste bloemen

Vind je het leuk om te knutselen? Knutsel dan dit mooie bosje bloemen. Hieronder staat stap voor stap beschreven hoe je het maakt.

 

De bloemen kun je als cadeau geven maar je kunt ze ook als decoratie in je kamer neerzetten. 

Bloem knutselen Bekijk stappen