Zin in pasta!

Bij Dirk zijn we gek op de Italiaanse keuken! Bij vele Nederlanders staat pasta wekelijks op het menu. Er zijn allerlei soorten pasta en ze zijn allemaal heel lekker. Van spaghetti tot macaroni en van tagliatella tot penne. Bij Dirk hebben we uiteraard allerlei soorten pasta in de winkel liggen. Laat je inspireren over de pasta’s bij Dirk op deze pagina en creëer de lekkerste gerechten.

Wat is pasta?

Wat is pasta nou eigenlijk precies? Pasta is een verzamelnaam voor deegwaren gemaakt van tarwemeel of tarwebloem. Bekende voorbeelden van pasta zijn macaroni, spaghetti en penne. Er zijn in totaal wel meer dan driehonderd verschillende pasta’s. Het verschil tussen deze pasta’s zit hem in de afmetingen, vorm en smaak. De overeenkomst is wel dat bijna alle pasta's dezelfde basisrecepten hebben, zoals ei en meel van tarwe. Pasta staat bekend als een Italiaans gerecht, in dit land wordt dan ook de meeste pasta geproduceerd.

Pasta afbeelding
recepten pasta afbeelding

Recepten maken met pasta

Om pasta extra lekker te maken worden er vaak allerlei ingrediënten toegevoegd. Er zijn eindeloos veel pasta recepten om met verschillende ingrediënten te maken. Bekende pasta recepten zijn pasta carbonara, spaghetti bolognese en pasta pesto. Wist je overigens dat lasagne ook een pastarecept is? Bij Dirk hebben we een uitgebreid pasta assortiment zodat jij jouw favoriete pasta recept thuis kunt klaarmaken!

Pasta recepten

Maak een van deze drie pasta recepten of bekijk onze andere pasta recepten.

Italiaanse Pestopasta
Eenvoudig 20 min. Hoofdgerecht
Tomatenpasta met gegrilde feta
Eenvoudig 53 min. Hoofdgerecht
Pasta puttanesca
Eenvoudig 20 min. Hoofdgerecht

Weetjes over pasta

  • Wist je dat pasta in Italië vaak als voorgerecht wordt gegeten? Dit wordt ook wel de ‘primo’ genoemd. Na de primo komt het hoofdgerecht, de ‘secondo’. 
  • Op 25 oktober is het elk jaar World Pasta Day! Op deze dag wordt een hulde gebracht aan een van de lekkerste en veelzijdigste voedingsmiddelen ter wereld.
  • De Chinezen eten al sinds 5000 v.Chr. pasta. 
  • Spaghetti is de pasta die het meest wordt gegeten in de wereld. 
Weetjes over pasta afbeelding
Nog meer pasta recepten

Ben je er nog niet uit? Maak dan een van de onderstaande pasta recepten of bekijk onze andere pasta recepten.

Pasta Rio Mare met cherrytomaatjes
Eenvoudig 0 min. Voorgerecht
Regenboog-pasta pesto
Gemiddeld 20 min. Hoofdgerecht
Pasta Alfredo
Gemiddeld 25 min. Hoofdgerecht