Bakker van der Akker

Nóg knapperiger, lekkerder en extra lang vers! Ja, dat is het nieuwe brood van Dirk. Vanaf nu verkopen we in alle Dirk-winkels vers gebakken brood onder de naam Bakker van der Akker. Het meesterlijk gebakken brood wordt gemaakt met de beste ingrediënten en dat proef je! En door te kiezen voor het brood van Bakker van der Akker kun je rekenen op: de beste kwaliteit voor Dirk-prijzen, extra lang genieten van vers brood en goede verkrijgbaarheid. 

Maak kennis met Bakker van der Akker

Dirk wil iedereen laten genieten van het lekkerste en meest verse brood. Door de nieuwe receptuur van Bakker van der Akker is ons brood nóg lekkerder en langer vers! Maar natuurlijk wel voor de allerlaagste prijs.

 

In de video vertelt Remco van Zoelen, de directeur van de bakkerij, hoe zij het lekkerste brood van Nederland maken en wat het brood zo bijzonder maakt.

Youtube Player

Nieuw: de vezelmeter

Vezels zijn van belang voor een gezonde spijsvertering. Daarom vind je vanaf nu een vezelmeter op onze broodverpakkingen. Deze vezelmeter geeft aan hoeveel vezels een brood bevat, zodat je makkelijk een bewuste keuze kunt maken. Wanneer een brood weinig vezels heeft, is 1 aar gekleurd. Als er 2 aren gekleurd zijn, is het brood een bron van vezels. Bij 3 aren is het brood rijk aan vezels. Een voorbeeld van zo'n vezelrijk brood is volkorenbrood 

Volkorenbrood

Volkorenbrood is niet alleen rijk aan vezels, maar ook aan belangrijke mineralen en vitamines. Hierdoor wordt het gezien als de gezondste keuze onder de broodsoorten en een waardevolle toevoeging aan een gezonde levensstijl. Dirk heeft een ruim assortiment aan volkorenbrood en er komen steeds meer soorten bij, zoals ons boeren extra vezels volkorenbrood en ons Bakker van der Akker Koolhydraat verlaagd volkoren half.

 

Wist je dat in Nederland wettelijks is vastlegt dat alleen broden die exclusief uit volkoren granen en/of volkorenmeel zijn samengesteld, het recht hebben om 'volkoren' te heten? Dit onderscheidt volkorenbrood van bruin brood, waar niet al het meel volkoren is.

Volkorenbrood bij Dirk

Wil jij volkorenbrood van de beste kwaliteit in huis halen voor de laagste prijs? Kies dan voor het volkorenbrood van Bakker van der Akker. Al onze volkorenbroden zijn rijk aan vezels. Bekijk hieronder het volkorenbrood assortiment bij Dirk:

Meergranenbrood

Meergranenbrood is een gezonde en lekkere keuze die steeds populairder wordt onder liefhebbers van gezond eten. Het wordt gemaakt van een combinatie van meerdere soorten meel en granen, zoals tarwe, rogge, haver, gerst, maïs en soms ook zaden en noten. Een belangrijk voordeel van meergranen brood is dat het een hoog gehalte aan voedingsvezels bevat. Zo zijn alle meergranenbroden van Dirk rijk aan vezels.

Meergranenbrood bij Dirk

Op zoek naar het lekkerste meergranenbrood voor de laagste prijs? Kies dan voor ons brood van Bakker van der Akker. De deze broden zijn allemaal rijk aan vezels en heerlijk mals. Bekijk hier allerlei meergranenbrood:

Bruin brood

Bruin brood is geliefd onder klanten die op zoek zijn naar gezond en smakelijk brood. Een combinatie van volkorenmeel en bloem vormt de basis van bruin brood. Om bruin brood te maken wordt er ook altijd een graansoort gebruikt. De meeste gebruikte graansoort in deze broodsoort is tarwe. Bruin brood is na volkorenbrood en meergranenbrood de gezondste keuze in de lijst van broodsoorten. 

Bruin brood bij Dirk

In het assortiment van Dirk vind allerlei bruin brood van Bakker van der Akker voor de laagste prijs. Het bruine brood van Bakker van der Akker is van de beste kwaliteit en rijk aan vezels. Bekijk hieronder het lekkerste bruine brood:

Wit brood

Wit brood wordt gemaakt van bloem, met tarwebloem als de meest gebruikte variant. Hoewel wit brood minder voedingsstoffen bevat dan volkoren- of bruinbrood, is het nog steeds een geliefd product onder veel Nederlanders. Je kunt het beleggen met allerlei lekkere producten en je kunt er perfect tosti's mee maken. En wie is er nou niet gek op tosti's? Wit brood biedt wellicht minder gezondheidsvoordelen, maar dat neemt niet weg dat het erg lekker is.

Wit brood bij Dirk

Op de broodafdeling van Dirk vind je allerlei witte broden van Bakker van der Akker voor de laagste prijs. Deze witte broden zijn heerlijk mals en zacht. Bekijk hieronder witte broden van Bakker van der Akker:

Overige soorten brood

Brood kan gemaakt worden van verschillende graansoorten, de meeste gebruikte graansoort is tarwe. Maar brood kan ook van andere graansoorten worden gemaakt, zoals maïs, haver, spelt, gerst of rogge. Bij Dirk hebben we verschillende broodsoorten op de broodafdeling. Zo vind je bijvoorbeeld speltbrood en maïsbrood, uiteraard voor de laagste prijzen. Bekijk hieronder allerlei broodsoorten:

Bakker van der Akker bollen

Bollen, ook wel bekend als kadetjes, zijn bolvormige of langwerpige broodjes. Wat typerend is voor bollen is de zachte smaak van het brood. Bollen zijn er in verschillende smaken, zo heb je de bekende witte bollen, maar ook meergranenbollen, volkorenbollen en krentenbollen. Dirk heeft allerlei bollen van Bakker van der Akker in de schappen liggen waarmee jij heerlijk kunt ontbijten of lunchen. Deze bollen zijn heerlijk zacht en lang vers.

Bollen bij Dirk

Hou jij ervan om te lunchen met een zachte en heerlijk malse bol? Kom dan langs bij Dirk! Op de broodafdeling vind je veel bollen van Bakker van der Akker voor echte Dirk-prijzen. Bekijk hieronder allerlei voordelige bollen:

Vruchtenbrood

Vruchtenbrood is een broodsoort dat gevuld is met gedroogde vruchten, zoals rozijnen. Het is vaak zoet van smaak en heeft een zachte textuur. Een voordeel van het vruchtenbrood bij Dirk is dat al ons vruchtenbrood een bron aan vezels bevat. Het is dus een gezonde keuze.

Vruchtenbrood bij Dirk

In het assortiment van Dirk vind je vruchtenbrood van Bakker van der Akker voor de laagste prijs. Deze vruchtenbroden zijn allemaal een bron aan vezels. Bekijk hieronder allerlei producten:

Welke komt van de nieuwe bakker van Dirk?

Maar nu de belangrijkste vraag: is het brood van onze nieuwe bakker nou ook echt lekkerder? We namen de proef op de som en lieten diverse klanten twee verschillende rozijnenbollen proeven en twee verschillende witte bollen. De ene bol is van Dirk en de andere bol van een andere supermarkt. Ook benieuwd welke als favoriet uit de bus kwam? Bekijk de uitslag in de video's.

Youtube Player
Youtube Player

Brood is lekker en gezond

Veel Nederlanders genieten tijdens het ontbijt of de lunch van het eten van een broodje. Naast dat brood lekker is, is het ook nog eens gezond. Zo staan volkorenbrood en bruin brood op de Schijf van Vijf. Er zitten verschillende belangrijke voedingsstoffen in brood. Brood bevat bijvoorbeeld vezels, mineralen, koolhydraten, vitaminen en eiwitten. Volkorenbrood en bruin brood bevatten veel van deze voedingsstoffen, wit brood bevat minder voedingsstoffen. De voedingsstoffen verminderen het risico op bepaalde ziekten. Ook zorgen ze voor een goede bron van energie voor het lichaam.

Beleg voor op brood

Wat doe jij het liefst op je boterham? Je kan een boterham zo lekker maken als je zelf wilt. Maak ze zoet met hagelslag of voeg kaas toe voor extra smaak. Laat jouw creativiteit de vrije loop en maak elke boterham uniek! Bij Dirk hebben we honderden producten waarmee jij jouw broodjes kan beleggen, bekijk hier ons assortiment.

Dirk verlaagde de prijs van brood

In 1982 nam Dirk van den Broek een gedurfde stap door de prijs van een heel gesneden wit en bruin brood te verlagen naar 1.49, ondanks dat de wet een vaste verkoopprijs van 1.66 had vastgesteld. Dirk hield voet bij stuk. Na drie jaar vol rechtszaken en discussies, gaf de rechter Dirk uiteindelijk gelijk en werd de minimumprijs voor brood opgeheven. Hierdoor werd op 1 maart 1985 de verkoopprijs van brood vrijgegeven.

 

Met een prijs van 1.49 lag Dirk een dubbeltje (10 cent) onder de prijs van zijn grootste concurrent, Edah. Dit opmerkelijke nieuws werd snel door de pers opgepikt. Met deze daad toonde Dirk van den Broek aan een ware pionier op het gebied van prijsbeleid te zijn.