Ga naar de hoofdinhoud

Veelgestelde vragen over winkels

Wat is de garantietermijn van elektrische apparaten?

Voor alle artikelen die je bij ons koopt geldt de wettelijke garantie. Dat wil zeggen dat een product datgene moet doen wat je er in redelijkheid van mag verwachten. Op alle elektrische apparaten biedt de leverancier je daarnaast twee jaar fabrieksgarantie. Indien een apparaat direct na aankoop niet naar tevredenheid functioneert, kun je dit nog terug brengen naar de winkel. Dan kun je het artikel omruilen. Vanuit serviceoogpunt wordt garantie op elektrische apparaten verzorgd door de leverancier. In dat geval vragen wij je daarom contact op te nemen met de leverancier. Dit staat ook op het garantiebewijs. De leverancier is hier beter toe uitgerust dan onze supermarkten en daardoor in staat klachten sneller en beter af te handelen.

Wat zijn de openingstijden van mijn Dirk winkel?

Informatie over onze winkels wat betreft openingstijden, adres en telefoonnummers kan je op deze site vinden onder het kopje winkels.

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben met de kwaliteit van mijn aankoop?

Alle producten die je bij Dirk koopt, hebben een gegarandeerde kwaliteit. Mocht jouw aankoop een kwaliteitsafwijking hebben, dan kan je het binnen 7 dagen omruilen voor een nieuw exemplaar of ontvang je het aankoopbedrag terug. Maar ook zonder kwaliteitsafwijking mag je een product met kassabon binnen 7 dagen van aankoop terugbrengen.

Kan ik artikelen ruilen of terugbrengen?

Je mag een product met kassabon binnen 7 dagen na aankoop terugbrengen. Uitzondering hierop zijn gekoelde, bevroren of aangebroken producten.

Mag ik voor een feestje meer inkopen en dan wat over is terugbrengen?

Voor houdbare producten als bier, fris e.d. kan je afspraken maken met de supermarktleiding. In ieder geval moet je de bon bewaren.

Kan ik een BTW-bon krijgen?

De BTW wordt standaard op de bon afgedrukt.

Hoe werkt een ID checker?

De legitimatie controleren wij met behulp van een leeftijdchecker. De apparatuur is een stand-alone en heeft alleen een aansluiting op het stroomnetwerk. Hierbij worden dus geen persoonlijke gegevens opgeslagen. Het apparaat leest enkel de geboortedatum, er vindt geen opslag van gegevens plaats.

Waarom vragen caissieres mijn legitimatie te laten zien bij verkoop alcohol en tabak terwijl ik ouder ben dan 18?

Vanwege de minimale leeftijd voor alcohol/tabak vragen de caissaires om legitimatie aan personen onder de 25 jaar. Waarschijnlijk kunnen wij wel inschatten dat je ouder bent dan 18 maar wij moeten om legitimatie vragen aan iedereen onder de 25 jaar. Als wij inschatten dat je jonger bent dan 25 jaar, vragen wij jou te legitimeren. Ook als je een vaste klant bent. Als wij dit niet doen, riskeren wij een hoge boete.

Op mijn OV-chipkaart staan foto, naam en leeftijd. Hoezo is dit geen geldig legitimatiemiddel?

Volgens de wet is een OV-chipkaart geen geldig legitimatiemiddel. Geldige legitimatiebewijzen zijn:

-          Rijbewijs

-          Paspoort

-          Identiteitskaart

-          Vreemdelingen document

Kan ik oude elektrische apparaten inleveren bij de aankoop van een nieuw apparaat?

Ja, dat kan. Dirk is aangesloten bij Wecycle.nl, waardoor je bij aankoop van een nieuw elektrisch apparaat, het oude elektrische apparaat bij Dirk kan inleveren. Door het recyclen van deze oude apparaten tot nieuwe grondstoffen, kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt.