Veelgestelde vragen: Overig

Ik krijg nooit een Dirk folder, kan ik die toegestuurd krijgen?

Om onze kosten zo laag mogelijk te houden is het helaas niet mogelijk om Dirk folders apart op te sturen. We proberen het verspreidingsgebied van de folder zo goed mogelijk af te stemmen op onze winkels. Loop je de Dirk folder onverhoopt toch mis, dan kun je wel altijd gebruik maken van onze online folder of je aanmelden voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo mis je niets van ons assortiment en aanbiedingen.

Ik heb een stapel Dirk folders gevonden in …., waar kan ik dat melden?

Wat fijn dat je dit doorgeeft! Je kunt hier een melding maken van de vondst via de website van Spotta. 

Hoe weet ik welke vacatures er zijn?

Leuk dat je bij Dirk wil komen werken! Op werkenbijdirk.nl vind je alle informatie over vacatures bij Dirk.

Hoe oud moet ik zijn om bij een Dirk winkel te mogen werken?

Wat leuk dat je het Dirk team wil komen versterken. Werken mag bij ons vanaf 14 jaar als je in de winkel lichte werkzaamheden doet. Voor kassawerkzaamheden geldt dat je minimaal 16 jaar moet zijn. Al onze vacatures vind je op werkenbijdirk.nl.

Hoe werkt de klachtenprocedure bij Dirk?

Bij Dirk doen we er alles aan om ieder bezoek aan een van onze winkels zo prettig mogelijk te maken. Toch niet helemaal tevreden? Je kunt jouw klacht over onze producten en/of diensten via het contactformulier indienen bij onze klantenservice. Wij proberen zo snel mogelijk, en uiterlijk binnen 14 dagen te reageren op jouw melding.

 

Hoe kan ik contact opnemen met de inkoopafdeling voor vragen over het indienen van leveranciersverzoeken?

Bij Dirk bieden we een uitgekiend assortiment. Mocht je een product missen, dan horen we dit graag. Jouw verzoek brengen wij onder de aandacht van onze inkoopafdeling, want zij gaan over het

assortiment in onze winkels. Regelmatig bekijkt deze afdeling welke producten we aan ons assortiment kunnen toevoegen. We staan altijd open voor tips, bedankt hiervoor!

Kan ik een oude kassabon opvragen?

Wij kunnen de kassabon uit ons systeem halen. Hiervoor ontvangen we graag de volgende gegevens: aankoopdatum, aankooptijdstip en het aankoopbedrag.

Waarom zijn er prijsstijgingen?

Dirk zet alles op alles om boodschappen betaalbaar te houden voor iedereen. Helaas neemt dit niet weg dat ook wij geconfronteerd worden met verhogingen van de inkoopprijs die doorgerekend worden in de verkoopprijs. Vaak zijn deze verhogingen het gevolg van stijgingen van de prijzen van o.a. grondstoffen.

 

Om de goedkoopste te blijven, hebben wij een ’prijsonderzoek’ team dat dagelijks de prijzen controleert. Ook halen we soms een product uit ons assortiment wanneer de prijzen te hoog zijn. Als je bij een andere supermarkt dit artikel aantreft tegen een lagere prijs (uitgezonderd acties), horen we dit graag. Waar mogelijk passen wij onze prijs aan.

Hoe lang kan ik een statiegeld bon innen?

Onze emballagebonnen hebben een geldigheidsduur van 1 jaar en komen daarna te vervallen. Wij adviseren je om de emballagebon dezelfde dag nog te verzilveren. Het is ook mogelijk om de emballagebon in de winkel te doneren aan een goed doel.

Hoe werkt sponsoring bij Dirk?

Wat leuk dat je aan Dirk denkt voor een bijdrage aan jouw evenement. We ontvangen graag via klantenservice@dirk.nl wat meer informatie over het evenement en waar we je bij kunnen helpen.