Veelgestelde vragen over de Dirk app

Hoe kan ik de Dirk app downloaden?

Iphone:

  1. Ga naar de App Store op je telefoon
  2. Zoek op ‘Dirk’ en selecteer  de Dirk supermarkt in het zoekresultaat.
  3. Tik op ‘download’’
  4. De app wordt nu gedownload en geïnstalleerd.

 

Android:

  1. Ga naar de Play Store op je telefoon
  2. Zoek op ‘Dirk’ en selecteer de Dirk supermarkt in het zoekresultaat.
  3. Je ziet een pagina met een beschrijving van de app. Tik rechtsboven op de knop Installeren.
  4. Je krijgt vervolgens een scherm te zien met een verzoek om machtigingen die de app nodig heeft om te kunnen werken op jouw mobiel. Tik op Accepteren.
  5. De app wordt nu gedownload en geïnstalleerd.
Voor welke types telefoon is de Dirk app beschikbaar?

De Dirk app is beschikbaar voor alle mobiele telefoons met daarop het besturingssysteem Android of IOS. Voor IOS ondersteunen we de laatste 2 officieel uitgebrachte versies. Voor Android wordt de app ondersteund vanaf versie Android 5.1.

Wat moet ik doen als de Dirk app het niet doet?

Start de app opnieuw op of probeer de app opnieuw te installeren. Lukt het dan nog niet, dan helpen onze medewerkers van de klantenservice je graag met vragen over de Dirk app.  

Kan ik middels de app gemakkelijk een boodschappenlijst maken?

Het maken van een boodschappenlijst in de Dirk app is heel makkelijk en kan op verschillende manieren. Via de de spraakfunctie in de app. Spreek duidelijk het product in en wij geven je een aantal passende opties. Of door een product in te tikken in het zoekscherm en toe te voegen aan een boodschappenlijst. Ook is het mogelijk om de barcode van een product te scannen zodat deze direct op je boodschappenlijst komt. Zo maakt Dirk boodschappen doen snel, gemakkelijk en overzichtelijk.

Is het assortiment in de Dirk app hetzelfde als in de winkels?

Het is heel gemakkelijk om het assortiment van jouw Dirk winkel te vinden via de Dirk app. Als je in de app jouw Dirk winkel favoriet maakt, dan krijg je het assortiment te zien voor die specifieke winkel. Speciale partijen of Kanskoopjes zijn alleen in onze fysieke winkels terug te vinden en niet in de app.

Kan ik ook mijn boodschappen inspreken?

Ja, via de spraakfunctie in de app is het maken van je boodschappenlijst zo gedaan. Spreek duidelijk het product in en wij geven je een aantal passende opties.

Hoe kan ik een artikel weer uit mijn boodschappenlijst halen?

Je kunt een artikel weer verwijderen uit je lijst door het artikel van rechts naar links te swipen (weg te vegen). Je kunt ook aantallen verminderen. Zodra er nog 1 stuk op je boodschappenlijst staat verandert het min-teken in een prullenbak waarmee je het product ook verwijderen kunt. Wil je een boodschappenlijst in een keer leeg maken? Dan doe je dit door  naar de ‘Mijn Dirk’ omgeving te gaan. Onder ‘mijn lijsten’ vind je al jouw aangemaakte boodschappenlijsten. Je kunt een lijst verwijderen door de lijst van rechts naar links te swipen (weg te vegen).

Wat moet ik doen als ik een vraag heb over zelfscannen met de Dirk app?

Onze medewerkers in de winkel helpen je graag met een vraag over de Dirk app. Stel je vraag gerust! 

Zijn de actie artikelen direct herkenbaar?

Ja, die kan je herkennen aan de gele actiebanner. De actieprijs wordt ook direct opgenomen in jouw overzicht.

Hoe kan ik aangeven op mijn lijst dat ik van 1 artikel meer stuks willen hebben?

Gebruik voor het kopen van meer dan één stuk van hetzelfde artikel de ‘+’ knop om meer producten toe te voegen. 

Kan ik mijn boodschappenlijst ook delen met een ander?

Je kunt je lijst heel makkelijk delen met iemand anders. Hiervoor ga je in de lijst die je wilt delen staan en druk je op het deel icoon rechtsboven. Hier vind je de mogelijkheden waarmee je de lijst kan delen. 

Wat moet ik doen als de app een artikel niet kan scannen in de winkel?

Als je een artikel scant dat niet door de Dirk app wordt herkend, kun je het artikel bij het afrekenen aan een van onze medewerkers geven. Zij zorgen ervoor dat dit toch toegevoegd wordt aan je boodschappenlijst.

Waarom moet ik verbinding maken met het wifinetwerk van de winkel?

Wij hebben in al onze winkels gezorgd voor een stabiele verbinding voor je telefoon, zodat jouw zelfscansessie constant actueel is en je jouw boodschappenlijst van begin tot eind kunt scannen. Uiteraard bewaren we geen persoonlijke gegevens.