Ga naar de hoofdinhoud

Veelgestelde vragen

Aanbiedingen en assortiment

De actie is uitverkocht! Wat nu?

Vervelend dat je een actie bent misgelopen. Dirk winkels krijgen meerdere keren per dag nieuwe voorraad. Helaas kan het voorkomen dat je onverhoopt toch misgrijpt. In de meeste gevallen is het product dan in de navolgende dag(en) weer beschikbaar. Alleen voor, speciale partijen en onze Kanskoopjes geldt op=op.

Waarom kan ik een bepaald product niet (meer) in de winkel vinden?

Vervelend dat je een product niet (meer) in onze schappen kunt vinden. Dit kan komen doordat een product tijdelijk niet op voorraad is. Het kan ook zijn dat een product uit ons assortiment is verdwenen. Vraag dan gerust een van onze medewerkers om hulp wanneer je een specifiek product mist. We helpen je graag met een oplossing.

Hoe lang is brood houdbaar in de vriezer?

In de vriezer kun je brood één tot drie maanden bewaren. Dit is wel afhankelijk van de temperatuur van de vriezer. In het vriesvak bovenin de koelkast kun je brood maximaal 1 maand bewaren en in een vriezer die op -18 graden is ingesteld, is het brood maximaal 3 maanden houdbaar.

Welke van 1 de Beste artikelen bevatten geen melkeiwit, lactose of gluten?

Hier vind je alle melkeiwit-en lactosevrije 1 de Beste producten en hier de lijst met glutenvrije producten. Voor meer informatie over voedselallergieën kun je terecht op de website van het Voedingscentrum.

Kan ik de ingrediënten voor de recepten van deze site altijd in iedere Dirk winkel vinden?

In principe kun je alle ingrediënten terugvinden in jouw favoriete Dirk winkel. Het kan soms voorkomen dat een kleinere winkel, met een minder groot assortiment, een product niet in het assortiment heeft. Vraag dan vooral een van onze medewerkers om hulp. We denken natuurlijk graag mee over een oplossing.

Hoe kom ik aan meer informatie over de ingrediënten van schoonmaakmiddelen?

Op de website www.detergenten.info vind je via de EAN-code precies welke ingrediënten er in schoonmaakproducten zitten. Die EAN-code bestaat meestal uit 13 cijfers en vind je onder de streepjescode op het product. Door deze code in te voeren in de zoekbalk op de website krijg je meer informatie over de bestanddelen. 

Wat is de datum die bij het brood op de verpakking staat?

De datum die op het vers verpakte brood staat is geen houdbaarheidsdatum, maar de datum waarop het brood is verpakt. De datum die op het voorverpakte afbakbrood staat is wél de houdbaarheidsdatum.

Wat zijn E-nummers?

E-nummers zijn stoffen die worden toegevoegd om eigenschappen van voedingsmiddelen te verbeteren. Voorbeelden zijn kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen. E-nummers kunnen worden gewonnen uit de natuur of kunstmatig worden gemaakt in een fabriek. Als in een product E-nummers gebruikt zijn, dan staat de naam van de stof of het E-nummer op het etiket. Pas wanneer door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) is getest of een stof veilig kan worden gebruikt, mag het worden toegevoegd aan een product. Meer informatie over E-nummers vind je op de websites van: www.voedingscentrum.nl en www.voedsel.net.