Ga naar de hoofdinhoud

Veelgestelde vragen

Aanbiedingen en assortiment

Krijg je bij een aanbieding, bovenop de aanbiedingsprijs, ook de korting van ‘Meer stuks halen, stukken minder betalen’?

Nee, de korting van ‘Meer stuks halen, stukken minder betalen’-producten geldt niet in combinatie met andere acties. Als een product dat valt onder ‘Meer stuks halen, stukken minder betalen’ in de aanbieding is, dan wordt hier bovenop geen extra korting verleend. De vermelde aanbiedingsprijs is dan de daadwerkelijke prijs die je hiervoor betaalt.

 

Kan ik de ingrediënten uit de recepten van deze site altijd in iedere Dirk supermarkt vinden?

In principe voeren we alle ingrediënten, maar mede door de verschillende grote van winkels, hebben de kleinere winkels een minder groot assortiment. Wij doen ons best eventueel tijdelijk bepaalde producten op te nemen in ons assortiment, maar kunnen niet altijd garanderen dat alle ingrediënten aanwezig zijn. Hiervoor vragen wij jouw begrip.

De actie is uitverkocht! Wat nu?

Wij proberen zo goed mogelijk de acties in te schatten en de winkels met de juiste hoeveelheden te beleveren. Onze winkels worden meerdere malen per dag bevoorraad. Helaas kan het voorkomen dat je soms toch misgrijpt, in de regel zal het product dan in de navolgende dag(en) weer beschikbaar zijn. Voor onze kanskoopjes geldt op=op.

Waarom staat er soms een andere (actie) prijs op het schapkaartje dan de prijs bij de kassa aangeeft?

Iedere zondag wordt er gecontroleerd of alle prijzen juist in het kassasysteem staan. Op zondag of maandag morgenvroeg worden de nieuwe vakkaartjes opgehangen. Het kan gebeuren dat een ‘oud’ schapkaartje vergeten wordt en blijft hangen. Bij de kassa betaal je wel de juiste prijs. Mocht het zo zijn dat een prijs niet klopt, meldt dit dan bij de supermarktleiding van de winkel. Zij kunnen het dan direct uitzoeken en aanpassen. Je krijgt het prijsverschil terugbetaald, als het vakkaartje een lagere prijs aangeeft.

Waarom kan ik een bepaald product niet (meer) in de winkel vinden?

Ondanks dat Dirk het assortiment met zeer grote zorg bepaald, kan het zo zijn dat je een product niet (meer) in de schappen kunt vinden. Dit kan diverse redenen hebben. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de leverancier het betreffende product uit het assortiment heeft genomen, het kan zijn dat een leverancier het product tijdelijk niet kan leveren. Ook kan het zijn dat het product vervangen is door een 1 De Beste product. Kwalitatief minstens zo goed.

Wat is de datum die bij het brood op de verpakking staat?

De datum die op het vers verpakte brood staat is geen houdbaarheid datum maar de verpakkingsdatum. De datum die op het voorgebakken brood (kruidenierswaren) staat is wél de houdbaarheid datum.

Hoe lang is brood houdbaar in de vriezer?

In de vriezer kun je brood één tot drie maanden bewaren. Dit is wel afhankelijk van de temperatuur van de vriezer. In een vriesvakje in de koelkast kun je brood maximaal 1 maand bewaren en in een vriezer die -18 graden is het brood maximaal 3 maanden houdbaar.

Wat zijn E-nummers?

Additieven worden als hulpstoffen aan voedingsmiddelen toegevoegd om bepaalde eigenschappen zoals uiterlijk, kwaliteit en veiligheid, te verbeteren. Voorbeelden zijn kleurstoffen, zoetstoffen, conserveer-, glans- en anti-klontmiddelen. Additieven, zowel natuurlijke als kunstmatig geproduceerde, worden pas toegelaten na een reeks onderzoeken waaruit blijkt dat de toepassing geen aanwijsbaar gezondheidsrisico oplevert. Na toelating in de Europese Unie krijgen ze een E-nummer. Meer informatie over E-nummers vind je op de websites van: www.voedingscentrum.nl en www.voedsel.net.

Welke van onze 1 de Beste artikelen bevatten geen melkeiwit, lactose of gluten?
Hoe kom ik aan de informatie over de ingrediënten van detergenten?

Vanaf 8 oktober 2005 is in alle EU lidstaten de detergentenverordening EG/648/2004 van kracht. Deze verordening schrijft voor dat fabrikanten informatie over de ingrediënten van detergenten (afwasmiddelen, poetsmiddelen, reinigingsmiddelen, wasmiddelen en waspoeders) beschikbaar stellen op een website. Dit is bedoeld voor mensen met allergieën voor bestanddelen van deze producten. Op de website www.detergenten.info vind je via de EAN-code informatiebladen, waarop de ingredienten van de producten staan vermeld. De EAN-code bestaat meestal uit 13 cijfers, die u op de verpakkingen onder de streepjescode vindt. Door deze code in te voeren in het zoekmenu kunt u het desbetreffende informatieblad opvragen.