(0)

Spitskool-fetataart

4 personen

Moeilijk

60 minuten

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien onder een vochtige theedoek, om uitdrogen te voorkomen. Pel de knoflook en snijd fijn.

- Verhit een hapjespan met 2 eetlepels olijfolie, fruit de knoflook en bak de spitskool al omscheppend in ongeveer 10 minuten zacht met de deksel op de pan. Neem de deksel van de pan en laat eventueel vocht verdampen.

- Rasp de gele schil van een halve citroen boven de pan en breng op smaak met een halve eetlepel dille, zout en versgemalen peper. Neem uit de pan, laat uitlekken in een vergiet en druk met een houten lepel het resterende vocht uit de kool.

- Klop in een kom de eieren los en verkruimel de feta erboven. Rasp de schil van de halve citroen boven de kom, pers het sap van de citroen uit bij het mengsel en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

- Ris de blaadjes van de munt en houd 1 takje achter voor garnering. Leg de blaadjes op elkaar, rol ze op en snijd in fijne reepjes. Schep de munt en het spitskoolmengsel door de eieren.

- Vet de springvorm in met olijfolie. Bestrijk een plak filodeeg met een kwastje met olijfolie, en bestrooi met een beetje zout en gedroogde dille. Leg in de springvorm en laat een deel iets over de rand hangen.

- Bekleed met een tweede laag filodeeg, bestrijk opnieuw met olijfolie en bestrooi met wat dille. Herhaal dit tot de gehele springvorm rondom is bedekt met ten minste drie lagen filodeeg.

- Verdeel het spitskoolmengel over het filodeeg in de bakvorm en bestrooi met sesamzaad. Bak de spitskool-fetataart in ongeveer 25 minuten goudbruin, tot het filodeeg goudbruin en knapperig is en de vulling gaar.

- Laat afkoelen, verwijder de springvorm en garneer met de resterende muntblaadjes. Serveer (lauw)warm of koud.

Aanvullende benodigdheden

  • - springvorm (Ø 28 cm)

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie603 kcal
  • Eiwit29 g
  • Koolhydraten42 g
  • Vet34 g
  • Waarvan verzadigd11 g

Trefwoorden