(0)

Groene broodsalade

4 personen

Gemiddeld

35 minuten

Voorgerecht

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200ᵒC en snijd het brood in stukken van 2 bij 2 cm.

- Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 2 el olijfolie over het brood en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Hussel goed en bak 10 minuten.

- Schenk in een grote saladeschaal 6 el olijfolie. Rasp de knoflookteen boven de schaal. Snijd de sjalot fijn en voeg toe.

- Schenk 1 el wittewijnazijn samen met de mosterd bij het mengsel en roer goed. Voeg nu 10 gr gescheurde basilicum bij de dressing en roer nogmaals.

- Blancheer de tuinerwtjes samen met de aspergetips voor 3 minuten in gezouten water. Giet af en zet apart.

- Snijd intussen de courgette in halve maantjes en bak gaar in een koekenpan met de rest van de olijfolie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

- Doe het brood samen met de groenten in de schaal met dressing. Hussel goed en verdeel de overige gescheurde basilicumblaadjes over de salade.

- Tik ieder eitje in een apart schaaltje en zet apart. Vul een pan met kokend water en 1 el wittewijnazijn.

- Roer met een garde grote cirkels in het water zodat een waterkolk ontstaat.

- Schenk 1 eitje in de draaikolk en haal de pan van het vuur. Laat afgedekt 2 minuten staan en schep vervolgens het eitje met een soeplepel uit de pan.

- Knip eventuele witte slierten van het eitje en leg op de salade. Herhaal dit 4 keer. Maak de salade af met wat Parmezaanse kaas.

Aanvullende benodigdheden

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie537 kcal
  • Eiwit17 g
  • Koolhydraten41 g
  • Vet32 g
  • Waarvan verzadigd6 g