(0)

Aardappelsalade met 2 soorten ham

4 personen

Eenvoudig

20 minuten

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de haricots verts in 6-8 minuten beetgaar. Kook in een andere pan met een flinke laag water en wat zout de aardappelblokjes in 4-6 minuten beetgaar.

- Spoel de sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de aardappelblokjes in een zeef ook goed uitlekken.

- Snijd intussen de paprika in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in flinterdunne reepjes. Snijd ook de bleekselderij in reepjes en de bosuitjes in dunne ringetjes. Hak de peterselie fijn.

- Schep in een kom de aardappelblokjes luchtig om met de selderijsalade, bleekselderij, bosui, peterselie en de helft van de paprikareepjes.

- Snijd de kontjes van de kropjes sla en maak de bladeren van de kropjes los. Verdeel de bladeren per kropje over grote borden. Schep de aardappelsalade luchtig op en tussen de slabladeren.

- Verdeel de haricots verts en de rest van de paprikareepjes erover. Halveer de plakken gegrilde en rauwe ham en leg de plakken losjes tussen de aardappelsalade.

Aanvullende benodigdheden

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie290 kcal
  • Eiwit18 g
  • Koolhydraten30 g
  • Vet9 g
  • Waarvan verzadigd2 g