Scan&Go bij Dirk

In veel winkels van Dirk kun je gemakkelijk en snel je boodschappen afrekenen bij een Scan&Go kassa. Bij deze kassa's kun je zelf je boodschappen scannen en afrekenen. Dit betekent minder wachttijd in de rij en sneller weer thuis met je boodschappen. Lees op deze pagina meer over de Scan&Go kassa's bij Dirk. 

scan&go

Hoe werkt een Scan&Go kassa?

Bij een Scan&Go kassa kun je zelf je producten scannen door ze voor de scanner te houden. Op het scherm van de kassa verschijnen de gescande producten. Ook is het mogelijk om op het scherm producten zonder streepjescode handmatig toe te voegen, zoals groente, fruit, broodjes en bier. Nadat je alle producten hebt gescand of aangeklikt, kun je ze terugplaatsen in je eigen tas of winkelwagen en direct afrekenen bij de Scan&Go kassa. Eventueel kan er assistentie komen om te controleren of alle producten zijn gescand. Na het afrekenen ontvang je een bonnetje waarmee je de poortjes kunt openen. Het enige wat je hoeft te doen is de streepjescode op het bonnetje voor de scanner bij de poort houden. 

Hoe werkt een Scan&Go handscanner?

Een handscanner is een handig apparaat waarmee je producten kunt scannen terwijl je door de winkel loopt. Voordat je door de poortjes bij de ingang loopt, kun je een handscanner pakken. Hiermee kun je eenvoudig de barcodes van producten scannen terwijl je winkelt. De gescande producten worden opgeslagen op de handscanner en kunnen later bij de Scan&Go kassa worden afgerekend. Op de handscanner zie je ook hoeveel producten je al hebt gescand en wat de totale kosten zijn. Nadat je alle producten hebt gescand, kun je bij de Scan&Go kassa de barcode boven de kassa scannen. Hiermee wordt de informatie uit de handscanner overgezet naar de Scan&Go kassa. Vervolgens kun je de instructies op het kassascherm volgen om af te rekenen.

handscanner
voordelen scan&go

De voordelen van een Scan&Go kassa bij Dirk

Het afrekenen bij een Scan&Go-kassa heeft meerdere voordelen. Zo hoef je niet in de rij te staan bij een caissière en kun je snel je producten afrekenen. Bij veel Dirk-winkels kun je bij de Scan&Go-kassa's bovendien ook contant betalen, wat handig is als je je pinpas bent vergeten. 

 

Door gebruik te maken van een handscanner, kun je na het scannen van je boodschappen deze direct in je tas stoppen. Dit bespaart tijd en moeite. Daarnaast staat er op het Scan&Go-plein een weegschaal, zodat je groente en fruit kunt wegen als je dit vergeten bent op de groente- en fruitafdeling.  

Veelgestelde vragen over Scan&Go