Biologisch & voordelig!

Dirk maakt zich sterk voor méér duurzame en biologische voeding. Bij Dirk liggen er meer dan 300 biologische producten in de schappen met onder andere aardappelen, groente en fruit. Bovendien vind je bij Dirk biologische producten voor de laagste prijs van Nederland en zijn er wekelijks een aantal biologische acties. Laat je op deze pagina inspireren door het biologische assortiment van Dirk.

Wat is biologisch eten?

Biologisch betekent: zo natuurlijk mogelijk tot stand gekomen, met zo min mogelijk kunstgrepen. Bij het produceren van biologisch eten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu, het dier en de mens. De meeste geur-, kleur- en smaakstoffen zijn verboden en er wordt geen gebruik gemaakt van genetisch gemodificeerde ingrediënten. In de landbouw worden geen kunstmest en chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt.

 

 

Het Europees biologisch keurmerk

Biologische producten worden steeds belangrijker voor onze samenleving. Daarom heeft Dirk veel goedkope biologische producten in de schappen liggen. Stichting Skal controleert de biologische producten. Als een product aan alle EU voorwaarden voldoet, krijgt deze het Europese biologische keurmerk. Herkenbaar aan het groene ‘EU-blaadje’. Lees hier meer over het keurmerk.

De goedkoopste in biologisch

Het biologische assortiment van Dirk bestaat inmiddels uit meer dan 300 producten verdeeld over ons gehele assortiment. Biologische producten zijn vaak minder goedkoop dan niet biologische producten, dit komt omdat het meer tijd en zorg voor boeren kost om biologische producten te produceren. Deze producten zijn wel een betere keuze voor het milieu. Bij Dirk vind je biologische producten voor de laagste prijs bij Nederland. Zo is Dirk door de Consumentenbond uitgeroepen tot de goedkoopste in biologisch. De prijzen van biologische producten zijn 18% goedkoper dan gemiddeld.

 

Lees hier meer!

Biologische groenten bij Dirk

Dirk heeft diverse voordelige biologische groente in de schappen liggen. Met deze groente kun jij de lekkerste recepten maken. Bekijk hieronder biologische groente:

 

Biologisch fruit bij Dirk

Dirk heeft voordelig biologisch fruit in de schappen liggen, met onder andere biologische kiwi's bananen en appels. Bekijk hieronder biologisch fruit:

 

Biologische producten voor de voorraadkast bij Dirk

Bekijk hier allerlei biologische producten voor de voorraadkast:

Recepten met biologische producten

Biologische aardappelen, groente en fruit kun je voor heel veel recepten gebruiken. In plaats van dat je voor een gewoon ingrediënt gaat, ga je voor een biologisch ingrediënt. Bekijk hieronder zes heerlijke recepten die je kunt maken met biologische producten.

Biologische zuivel bij Dirk

Dirk heeft naast biologische aardappelen, groente en fruit nog veel meer biologische producten in verschillende productcategorieën. Zo heeft Dirk veel biologische producten in de zuivelschappen liggen, met onder andere biologische melk, eieren en yoghurt. Bekijk hieronder verschillende biologische zuivelproducten:

 

Biologisch vlees bij Dirk

Dirk heeft een uitgebreid en voordelig biologisch vlees assortiment. In de schappen ligt veel vlees van 1 de Beste, het voordelige en kwalitatieve huismerk van Dirk. Bekijk hieronder biologische vlees producten: