AED's bij Dirk - Reanimatie in noodgevallen

Bij Dirk vinden wij het belangrijk om in geval van nood adequaat te kunnen handelen. Daarom hebben wij in elke winkel een Automatische Externe Defibrillator (AED) beschikbaar, die kan worden ingezet wanneer er een reanimatie nodig is. Dirk was de eerste supermarkt in Nederland (2009) waar alle winkels voorzien zijn van een AED. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de AED's bij Dirk.

aed

AED's in alle winkels

Door de aanwezigheid van de AED's in alle winkels van Dirk kunnen wij, maar ook jij, snel en doeltreffend handelen in geval van een reanimatie. Onze AED's zijn gemakkelijk te vinden en hangen aan de muur bij het kassaplein of de informatiebalie. De AED hangt in een opvallende, groene kast. De AED zelf zit in een tas waarin, naast de AED, ook een setje met een kledingschaar, latex handschoentje en een scheermesje te vinden is. Een AED bestaat uit 2 elektroden die je op de borstkas van het slachtoffer plakt. Hierdoor kan de AED het hartritme beoordelen. Hierna vertelt de AED wat je moet doen. Je krijgt dan te horen of je bijvoorbeeld door moet gaan met reanimeren of op de knop moet drukken om een schok toe te dienen. Zo kun je snel en doeltreffend handelen in geval van een reanimatie. 

Bedrijfshulpverlener altijd aanwezig

Naast de aanwezigheid van de AED's zijn er tijdens openingstijden altijd bedrijfshulpverleners (BHV'ers) aanwezig in onze winkels. Dit zijn medewerkers die speciaal zijn opgeleid om eerste hulp te verlenen en kunnen een reanimatie uitvoeren. 

Wie mogen de AED's gebruiken?

In geval van een reanimatie mag iedereen de AED gebruiken. Vroeger mochten alleen artsen en speciaal opgeleide mensen een defibrillator bedienen. Tegenwoordig mag iedereen een AED bedienen. Volg de stappen die de AED aangeeft en voer de reanimatie uit.