Ga naar de hoofdinhoud
Zalige zuivelproducten

Melk, kaas, yoghurt, uiteraard vind je ze alle drie bij Dirk. Dirk heeft honderden zuivelproducten in de schappen liggen voor de laagste prijzen van Nederland. Van de lekkerste kaas tot de meest verse melk. Laat je inspireren op onze zuivel pagina. 

Door het afspelen van YouTube of TikTok video's,
sta je het plaatsen van cookies door sociale medianetwerken toe

Nieuw bij Dirk: Melkunie

Bij Dirk vind je vanaf nu een uitgebreid assortiment Melkunie zuivel. Melkunie komt ter vervanging van Campina. In de schappen zul je verschillende soorten melk, yoghurt, vla en pap vinden. Grotendeels gemaakt met melk van Nederlandse familieboerderijen. Melkunie zuivel vind je bij Dirk voor de laagste prijs. Bekijk op deze pagina verschillende zuivelproducten van Melkunie.

 

Melk van een A-merk fabrikant.. en melk van ons nieuwe A-merk, Melkunie. Welke vind de klant lekkerder? Bekijk het in de video.

Waarom nog meer Melkunie?

Melkunie wil iedereen zorgeloos van zuivel laten genieten. En we willen ons graag inzetten tegen klimaatverandering. We willen niet wachten, maar nú doen wat we kunnen tegen de opwarming van de aarde. Daarom reduceren we voor Melkunie dagverse zuivelproducten stap voor stap de uitstoot van de broeikasgassen die in onze gehele keten vrijkomen. Zo kun jij blijven genieten met een goed gevoel.

Melkunie koe
Melk afbeelding

Melk: wereldwijd geliefd!

Melk is een van de meest gedronken zuivelproducten ter wereld. Koeienmelk wordt in Nederland vooral veel gedronken. Een bekende uitspraak rondom melk is: ‘Melk is goed voor elk.’ Er zitten namelijk veel belangrijke voedingsstoffen in melk, zoals calcium, eiwitten en vitamine B12. Bij Dirk vind je verschillende melkproducten, zoals volle melk, halfvolle melk en magere melk. Het verschil tussen deze varianten is het vetpercentage in de melk. Zo bevatten de magere melk en halfvolle melk een stuk minder vetten dan de volle melk.

Melk bij Dirk

Bij Dirk vind je een uitgebreid en voordelig melk assortiment. Melk van Melkunie en 1 de Beste zijn geliefde keuzes in het assortiment. Bekijk hieronder de lekkerste melk of bekijk hier alle melkproducten.

Melkunie Loei Machine

Loei in de Loei Machine voor een gratis pak melk van Melkunie! Dat hoef je geen twee keer te zeggen. Veel klanten hebben geloeid voor extra korting op Melkunie. In de video hoor je leukste loeigeluiden.

 

Bekijk de video.

Door het afspelen van YouTube of TikTok video's,
sta je het plaatsen van cookies door sociale medianetwerken toe
Biologische melk afbeelding

Biologische melk

Op veel melkpakken bij Dirk zie je staan dat de melk biologisch is, maar wat houdt biologische melk in? Melk die het biologisch keurmerk heeft voldoet aan de eisen van de EU, deze heeft strenge eisen wat betreft dierenwelzijn en milieu. Om aan de eisen te voldoen mogen er geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest worden gebruikt. Ook moeten producten voor minimaal 95% uit biologische ingrediënten bestaan en moet er rekening worden gehouden met het dierenwelzijn. 

Vla

Vla is een typisch Nederlands zuivelproduct. Vla heeft een dikke vloeibare structuur en is vaak zoet van smaak. Het traditionele vla recept bestaat uit gekookte melk met custard of gekookte melk met eieren, maïzena en vanille. Aan beide combinaties wordt nog suiker toegevoegd. Bekende soorten vla zijn dubbelvla, vanillevla en slagroomvla. In Nederland wordt vla vaak als een nagerecht gegeten.

vla banner
Vla bij Dirk

Bij Dirk hebben we een uitgebreid vla assortiment. Zo vind je heel veel verschillende varianten vla en zit er altijd wel een vla tussen die jij lekker vindt. In het assortiment vind je onder andere veel vla van Melkunie. Melkunie brengt unieke smaken de winkel in, zoals stroopwafel vla. Bekijk hieronder allerlei voordelige vla:  

Melkunie tram

We willen het zo hard loeien als koeien.. 📣 VANAF NU MELKUNIE BIJ DIRK!!!  

 

Heb jij de tram in Rotterdam zien rijden? Bekijk hier meer foto's van de tram.

Melkunie zuivel banner
pap banner

Pap

Pap hebben we vroeger allemaal in onze jeugd wel is gegeten. En veel mensen vinden het op oudere leeftijd nog steeds lekker! Pap is een zuivelgerecht dat bestaat uit melk dat is gebonden met een zetmeelproduct. Hierdoor heeft pap vaak een wat dikkere structuur dan melk. Bekende soorten pap zijn griesmeelpap, rijstepap en havermoutpap. Pap wordt doorgaans vaak als ontbijt of als nagerecht gegeten.  

Pap bij Dirk

In het assortiment van Dirk vind je de lekkerste pap voor de meest voordelige prijzen. Zo vind je veel verschillende soorten pap van Melkunie. Bekijk hieronder het uitgebreide en voordelige pap assortiment:

Yoghurt

Yoghurt is ook een zuivelproduct. Yoghurt is een melkproduct waar melkzuurbacteriën aan toe zijn gevoegd. Hierdoor heeft het een frisse en zurige smaak. Net als melk heb je bij yoghurt een volle, halfvolle en magere variant. De volle yoghurt bevat de meeste verzadigde vetten en de magere de minste. Yoghurt staat bij vele Nederlanders dagelijks op de ontbijttafel, al kan yoghurt ook prima als tussendoortje of toetje worden gegeten. 

Yoghurt afbeelding
Yoghurt met muesli, geraspte appel en aardbeien
Gemiddeld 8 min. Ontbijt
Yoghurt met fruit en muesli
Eenvoudig 8 min. Ontbijt
Fruitige yoghurtshake
Eenvoudig 5 min. Drankje

Kaas bij Dirk

Kaas wordt gemaakt van melk en is dus een zuivelproduct. In Nederland zijn we gek op kaas en ons land staat internationaal dan ook bekend als een echt kaasland. Vele Nederlanders doen dagelijks kaas op hun brood of maken er de lekkerste recepten mee. Dirk heeft een uitgebreid kaasassortiment voor de kaasliefhebbers. Van jonge kaas tot oude kaas en van jong belegen tot extra belegen. Wist je ook dat Dirk is benoemd tot de beste kaas supermarkt?

Kaas afbeelding

Nog veel meer kaas

Naast de traditionele kaasplakken en stukken heeft Dirk nog veel meer kaas in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan mozzarella, gorgonzola, Franse kazen zoals brie en roquefort, feta, smeerkaas en cheddar. Bij iedere gelegenheid past wel een kaas. Zo kan je bij het ontbijt smeerkaas eten, als tussendoortje een toastje met brie, als lunch een broodje mozzarella en bij het diner kan er cheddar over de hamburger. Bekijk hieronder verschillende kazen: 

Meer kaas afbeelding
Boter afbeelding

Boter, halvarine en margarine

Boter, halvarine en margarine worden alle drie gebruikt om mee te bakken, braden en smeren. Boter wordt gemaakt van het vet uit melk. Margarine en halvarine zijn een mix van verschillende oliën, alleen bevat halvarine een lager vetpercentage. Bij Dirk hebben we ze alle drie uiteraard in de schappen liggen. Naast de bekende roomboter en pakjes bak- en braadboter hebben we ook vloeibare boter. 

Boter, halvarine en margarine bij Dirk

Bekijk hieronder populaire boter, halvarine en margarine producten of bekijk hier meer producten.

Keurmerken

Veel zuivelproducten hebben een keurmerk. Zo zie je bij veel zuivelproducten het biologisch, Weidemelk en Planet Proof keurmerk terug komen. De keurmerken staan voor het volgende: 

 

  • Het biologisch keurmerk staat voor betrouwbaarheid en maximale zekerheid dat het product ook echt biologisch is. 
  • Het Planet Proof helpt ons bij het kiezen voor duurzamere producten. 
  • Weidemelk is melk afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.
Keurmerk afbeelding