Banner vis

Vis bij Dirk

Vis wordt al millennia gegeten door mensen. In Nederland zijn er tot op de dag van vandaag nog veel visliefhebbers en staat vis wekelijks op het menu. Voor de visliefhebbers heeft Dirk een uitgebreid en voordelig visassortiment. Zo vind je zalm, garnalen, makreel, mosselen en nog veel meer vis. Laat je op deze pagina inspireren door het verantwoorde assortiment en de lekkerste recepten.  

Waarom vis eten?

Het eten van vis is naast dat heel lekker is, ook nog eens gezond. Zo staat vis bijvoorbeeld in de schijf van vijf. Vis bevat omega-3 vetzuren, eiwitten en is rijk aan vitamine B12, B6 en D. Deze voedingsstoffen in de vis verlagen het risico op hart- en vaatziekten. Er wordt aangeraden niet meer dan een keer per week vis te eten. Een keer is genoeg om te profiteren van de voordelen van vis.

Verantwoorde vis

Veel vis in het assortiment van Dirk heeft het MSC keurmerk of het ASC keurmerk. Het MSC-keurmerk op een visverpakking garandeert dat de vis op een duurzame manier gevangen is. MSC heeft als doel: overbevissing tegen gaan en werken aan de gezondheid van het leven in de zee. Het ASC-keurmerk vind je op verpakkingen met vis, schaal- en schelpdieren en garandeert dat de vis op verantwoorde manier gekweekt is. De kwekers gebruiken minder antibiotica en duurzamer visvoer en hebben betere arbeidsomstandigheden voor personeel.

Zalm

Zalm is een van de populairste vissoorten in het assortiment van Dirk. De zalm staat bekend om de roze kleur. Een variant van zalm is de gerookte zalm, deze is vooral geliefd in salades of op een broodje of toastje. Een andere variant is de zalmfilet met huid. Deze wordt vaak bij het diner gegeten of gemaakt op de BBQ. Na het bakken kan de huid van de zalm gewoon worden gegeten. De huid bevat zelfs gezonde voedingsstoffen zoals omega-3 en eiwitten. 

Recepten met zalm

Met zalm kan je goed variëren en heerlijke recepten maken. De onderstaande drie recepten zullen zeker goed smaken! Wil je meer zalm recepten bekijken? Klik dan hier.

Haring

De haring is een van de meeste populaire vissoorten in Nederland. Een broodje haring met augurk en ui is dan ook echt een Hollandse klassieker. Een haring is een vette vis en bevat de vetzuren DHA en EPA, dit maakt een haring gezond om te eten. De haring wordt ieder jaar in het zonnetje gezet tijdens Vlaggetjesdag. Op deze dag wordt de nieuwe haringvangst gevierd. 

 

Bekijk hier haring in het assortiment van Dirk.

Makreel

Makreel is in Nederland ook een veel gegeten vissoort. Makreel kan op verschilende manier gegeten worden, zo is het lekker op een toastje, maar ook lekker in een salade. En natuurlijk kan makreel ook gebakken of gegrild gegeten worden. Door één keer per week makreel te eten krijg je de aanbevolen hoeveelheid omega-3 binnen. 


Bekijk hier makreel in het assortiment van Dirk.

Schaal- en schelpdieren

Kreeften, krabben, garnalen, mosselen, oesters, inktvissen, het zijn allemaal voorbeelden van schaal- en schelpdieren. Officieel zijn dit geen vissen, al worden ze vaak wel in dezelfde categorie als vis geplaatst omdat het zeedieren zijn. Schaal- en schelpdieren zijn gezond om te eten, zo bevatten ze vitamine B12 en de mineralen jodium, fosfor- en seleen. Bij Dirk hebben we een ruim assortiment schaal- en schelpdieren. Van losse producten tot producten verwerkt als salades. Bekijk hieronder verschillende producten:

Recepten met schaal- en schelpdieren

Je kan heerlijke recepten maken met schaal- en schelpdieren, bijvoorbeeld met mosselen of met kreeft. Bekijk hieronder drie lekkere recepten.

Variëren met vis

Vis kan als ingrediënt gebruikt worden voor allerlei recepten. Of je nou gaat voor een voorgerecht, diner of lunch, je kan vis in verschillende gangen verwerken. Bekijk hieronder een aantal heerlijke recepten met vis. Ben je er nog niet uit? Bekijk hier alle recepten met vis.

Iglo bij Dirk

Dirk heeft allerlei Iglo diepvries producten in de schappen liggen. De producten van Iglo zijn al jaren geliefd bij Dirk, denk hierbij bijvoorbeeld aan vissticks, visschnitzels en lekkerbekjes. De vis van Iglo wordt direct na de vangst ingevroren om de versheid en kwaliteit te behouden. Zo blijft de vis extra lekker! Met de producten van Iglo zet je gemakkelijk de lekkerste vis op tafel. Bekijk hieronder verschillende Iglo producten in het assortiment van Dirk: