Vegan banner

Vegetarische vleesvervangers: net echt!

Steeds meer mensen gaan vegetarische vleesvervangers eten! Daarom is het vegetarische vlees assortiment bij Dirk ook continu aan het uitbreiden. Bij Dirk vind je allerlei vleesvervangers waarmee jij de lekkerste gerechten op tafel kunt zetten. Wil je meer weten over ons vegetarische vlees? Laat je dan inspireren op deze vega pagina. 

De voordelen van vegetarisch vlees

Sommige mensen eten al volledig vegetarisch en andere zijn flexitariërs. Flexitariër houdt in dat je een paar dagen per week vegetarisch eet. Kiezen voor vegetarisch vlees heeft verschillende voordelen. Zo wordt er minder dierenleed veroorzaakt als je kiest voor vegetarisch vlees. Daarnaast is vegetarisch eten ook beter voor het klimaat en het milieu. Zo veroorzaakt de veehouderij veel broeikasgassen die slecht zijn voor het milieu. Een ander voordeel is dat in vegetarisch vlees vaak groente zit verwerkt, het is dus vaak ook nog eens gezond!

 

1 de Beste vegetarisch

Er zijn al meerdere leveranciers die een vegetarische vlees variant op de markt hebben gebracht. Het eigen huismerk van Dirk, 1 de Beste, heeft bijvoorbeeld ook al een ruim vegetarisch vlees assortiment. Zo kunnen de klanten bij Dirk altijd voor het lekkerste vegetarische vlees kiezen voor de laagste prijzen. Bekijk hieronder vegetarisch vlees van 1 de Beste. Met deze producten kun je de lekkerste recepten klaar maken. 

 

Vleesvervangers

Verschillende merken produceren vegetarische vleesvervangers. Bekende merken zijn Vivera, De Vegetarische Slager, Valess, Quorn, Mora en Garden Gourmet. Allen willen ze het lekkerste vegetarisch eten beschikbaar maken voor mensen die geen vlees of vis willen. Voor vele producten hebben ze al een vegetarische variant, denk bijvoorbeeld aan de hamburger, kipschnitzel, gehaktballen en kipnuggets. Bekijk hieronder verschillende vegetarische vleesvervangers:

Vegetarisch koken

Met vegetarisch vlees kan je allerlei lekkere recepten op tafel zetten. Je kan ontzettend variëren in de gerechten die je klaar wilt maken. Zo kan je bekende recepten maken, maar dan vegetarisch. Of je kan voor verrassende recepten kiezen die nog onbekend voor jou zijn. Wil jij lekker vegetarisch vlees eten? Kies dan een van de onderstaande drie recepten of bekijk onze andere vegetarische recepten.

 

Vegetarische recepten

Wil je een lekker recept koken met een vegetarische vleesvervanger? Maak dan één van de onderstaande drie recepeten. Ben je er nog niet uit? Bekijk hier al onze vegetarische recepten.