Theetijd! Koekje erbij?

Bij Dirk zijn we gek op thee! Thee is zelfs één van de meest gedronken drankjes in heel Nederland. Een kopje thee past bij elk moment van de dag, bij het opstaan, als tussendoortje maar ook vlak voor het slapen gaan. Dirk heeft allerlei theesmaken in de schappen liggen, zodat jij thuis jouw favoriete kopje thee maakt. Van warme thee tot ijsthee. Bekijk op deze pagina wat er allemaal te kiezen valt en laat je inspireren door thee recepten. 

Wat is thee?

Thee staat bekend als een warm drankje, maar wat is thee eigenlijk precies? Thee is een drankje dat wordt gemaakt van de gedroogde bladeren van de theeplant Camellia sinensis. Deze plant groeit vooral in een tropisch klimaat. Alleen als thee van deze plant komt mag het ‘thee’ worden genoemd. Thee die niet afkomstig is van deze plant wordt geen thee genoemd, maar bijvoorbeeld kruidenthee. Om thee te maken doe je kokend heet water in een kopje, vervolgens doe je thee via een zakje, zeefje of filter in het water. De thee laat je vervolgens een paar minuten intrekken en als resultaat heb je een heerlijk kopje thee!

Wat voor soorten thee zijn er?

In de basis zijn er vijf soorten thee: groene thee, zwarte thee, witte thee, oolong en pu-erh. De zwarte thee is in Nederland het meest gedronken, een voorbeeld van zwarte thee is Earl Grey. De meeste thee in het assortiment van Dirk zijn smaakjesthee, dit is in principe een basis thee maar dan met een smaak. Vaak wordt fruit gebruikt voor een smaak, zo krijg je bijvoorbeeld citroen thee, bosvruchten thee of aardbeien thee. Over de wereld zijn er wel duizenden soorten thee smaakjes. Tegenwoordig zijn verse gemberthee en muntthee erg populair, vooral lekker als het buiten wat kouder wordt. Welke is jouw favoriet?   

Ice tea

Een andere soort thee is ijsthee, oftewel ice tea. Deze koude dorstlesser is er in verschillende smaken. Lekker als zoete drank voor tussendoor. Dit drink je zowel in zomer, als de herst. Ice tea is er met en zonder prik. Zo is deze verfirssende drank lekker voor jong tot oud.

 

Lees hier meer over ijsthee en bekijk ons assortiment.

1 de Beste thee bij Dirk

1 de Beste, het huismerk van Dirk, is al jaren de voordeligste keuze op de markt. Thee van 1 de Beste is dan ook een voordelige keuze. Van alle populaire thee smaken is er een 1 de Beste variant. Bekijk hieronder de meest populaire 1 de Beste thee smaken. Ben je er nog niet uit? Bekijk hier alle thee van 1 de Beste. 

Pickwick thee bij Dirk

Pickwick is misschien wel het meest bekende theemerk in Nederland. In het assortiment van Dirk vind je de lekkerste theesmaken van Pickwick. Bekijk hieronder verschillende smaken thee van Pickwick. Wil je meer producten van Pickwick bekijken? Kijk dan hier. 

Recepten met thee

Je kan thee op veel meer manieren maken dan gewoon met een zakje en heet water. Bekijk hieronder drie thee recepten die zeker goed zullen smaken! Wil je meer thee recepten bekijken? Klik dan hier.

Lekker voor bij de thee

Dirk heeft allerlei lekkernijen in het assortiment voor bij de thee. Van de lekkerste koeken tot de beste chocolaatjes. Bekijk hieronder lekkernijen voor bij de thee: