Een goede stoof

Stoven is het langzaam garen van een gerecht op een lage temperatuur. Makkelijk en bovendien ideaal voor vlees dat wat meer tijd nodig heeft. Maar ook vis en groenten kunnen langzaam gegaard worden in een stoofpan. Doordat het stoven lang duurt gaan de smaken goed in elkaar over en krijgt het eten uiteindelijk een betere smaak. Laat je inspireren door Dirk en bekijk hier alle overheerlijke stoofgerechten.

Stooftip van Dirk

Maak thuis heerlijke Italiaanse rundvleesstoofpot met paddenstoelen. Dit recept heeft de tijd nodig, maar het resultaat is het waard. Door het vlees, de saus, de wijn en de groente samen te stoven krijgen je een heerlijke gecombineerde smaak. Een echte tip van Dirk!

 

Bekijk het recept hier.

 

Italiaanse rundvleesstoofpot met paddenstoelen

Stoofrecepten van Dirk

Wil je een lekker en voordelig stoofrecept maken? Dirk helpt je graag met inspiratie opdoen voor het maken van de lekkerste stoofrecepten. De onderstaande zes recepten zullen zeker goed in de smaak vallen. Ben je er nog niet uit? Bekijk hier alle stoofrecepten.

 

Rundvlees om te stoven

Verschillende soorten rundvlees zijn heerlijk voor in een stoofpot. Door dit rundvlees samen met bepaalde kruiden, groente, wijn en bouillon in een pan te laten stoven krijg je als resultaat een lekker stoofpotje. Voorbeelden van rundvlees die geschikt zijn voor een stoofpot zijn runderlappen, sukadelappen en riblappen. Uiteraard vind je deze in het assortiment van Dirk voor de voordeligste prijzen. Heb je geen tijd of weinig zin om uitgebreid te koken? Kies dan eens voor de kant en klare stoofvleesgerechten, je ziet ze hier:

Groenten om te stoven

Weetje van Dirk

Kimchi is een typisch Koreans groente gerecht, met een heerlijk pittige smaak. Kimchi zijn gefermenteerde groenten, net zoals zuurkool. De basis ingrediënten voor Kimchi zijn kool en rettich en worden ingelegd met zout en vervolgens gemixt met specerijen. Je kunt eindeloos variëren met de ingredienten voor Kimchi, dus altijd handig als je wat groenten over hebt.

 

Bekijk hier een Kimchi recept.

 

Kimchi