Ga naar de hoofdinhoud
Een goede stoof

Stoven is het langzaam garen van een gerecht op een lage temperatuur. Makkelijk en bovendien ideaal voor vlees dat wat meer tijd nodig heeft. Maar ook vis en groenten kunnen langzaam gegaard worden in een stoofpan. Doordat het stoven lang duurt gaan de smaken goed in elkaar over en krijgt het eten uiteindelijk een betere smaak. Laat je inspireren door Dirk en bekijk hier alle overheerlijke stoofgerechten.

Trappers camp beans uit Lousiana

Trapper’s camp beans uit Louisiana

Trapper is Engels voor ‘vallenzetter’ en de historische benaming van pelsjager. Deze trappers aten vroeger veel bonen gerechten tijdens de jacht in de kampementen. Dit vult goed en is voedzaam. Bonen worden veel gebruikt in traditionele gerechten uit Louisiana. En in combinatie met rundersaucijsjes en hot pepper waan je je met dit stoofgerecht in het zuiden van Amerika. Maak dit stoofgerecht gemakkelijk thuis.

 

Bekijk het recept hier.

Stooftip van Dirk

Maak thuis heerlijke Italiaanse rundvleesstoofpot met paddenstoelen. Dit recept heeft de tijd nodig, maar het resultaat is het waard. Door het vlees, de saus, de wijn en de groente samen te stoven krijgen je een heerlijke gecombineerde smaak. Een echte tip van Dirk!

 

Bekijk het recept hier.

Italiaanse rundvleesstoofpot met paddenstoelen
Stoofrecepten van Dirk

Wil je een lekker en voordelig stoofrecept maken? Dirk helpt je graag met inspiratie opdoen voor het maken van de lekkerste stoofrecepten. De onderstaande zes recepten zullen zeker goed in de smaak vallen. Ben je er nog niet uit? Bekijk hier alle stoofrecepten.

Portugese stoofpot met vis - caldeirada
Gemiddeld 30 min. Hoofdgerecht
Koreaanse kipstoofpot
Eenvoudig 30 min. Hoofdgerecht
Russische zuurkoolstoofpot
Gemiddeld 35 min. Hoofdgerecht
Romige preistoof met vis
Gemiddeld 45 min. Hoofdgerecht
Franse boeuf aux carottes
Moeilijk 560 min. Hoofdgerecht
Marokkaanse stoofpot met abrikozen
Gemiddeld 120 min. Hoofdgerecht
Kimchi

Weetje van Dirk

Kimchi is een typisch Koreans groente gerecht, met een heerlijk pittige smaak. Kimchi zijn gefermenteerde groenten, net zoals zuurkool. De basis ingrediënten voor Kimchi zijn kool en rettich en worden ingelegd met zout en vervolgens gemixt met specerijen. Je kunt eindeloos variëren met de ingredienten voor Kimchi, dus altijd handig als je wat groenten over hebt.

 

Bekijk hier een Kimchi recept.