Ga naar de hoofdinhoud
Spaanse keuken

¡Hola! Ook toe aan het vakantiegevoel? Kom samen met Dirk in de Spaanse sferen en geniet van heerlijke tapas, wijnen of maak een typisch Spaans recept. Zo kun je gewoon in Nederland genieten van de Spaanse keuken! Laat je inspireren op deze pagina door de lekkerste Spaanse recepten en door het voordelige assortiment van Dirk vol met Spaanse producten.

Tapas afbeelding

Tapas

Wie denkt aan tapas denkt aan allemaal kleine Spaanse hapjes. In totaal zijn er honderden soorten tapas, per land en regio verschillen ze. Zo zijn er in Nederland dezelfde, maar ook andere soorten tapas dan in Spanje. Tapas zijn onder te verdelen in twee categorieën: warme en koude tapas. Voorbeelden van warme tapas zijn garnalenkroketjes en patatas bravas. Koude tapas zijn bijvoorbeeld olijven en serranoham met roomkaas. Hoewel tapas bekend staan als kleine hapjes kunnen ze ook als maaltijd worden gegeten.   

Tapas bij Dirk

Tapas worden steeds populairder, daarom heeft Dirk een uitgebreid en voordelig tapas assortiment. Haal bijvoorbeeld 3 tapas van Ons Thuismerk in huis voor maar €5. Bekijk hieronder verschillende tapas bij Dirk:

Spaanse vleeswaren

Wie denkt aan de Spaanse keuken denkt ook aan Spaans vlees. Zo zijn er meerdere Spaanse vleesspecialiteiten, denk bijvoorbeeld aan Fuet, Chorizo en Serranoham. Fuet is een lange, dunne en gedroogde worst. Deze worst heeft een typerende witte schimmellaag aan de zijkant. Chorizo heeft een grove structuur en is rood van kleur. Typerend aan Chorizo is de kruidige smaak. Serranoham is een rauwe ham, deze ham is vooral geschikt voor op je brood, pizza of als los hapje. 

Spaanse vleeswaren afbeelding
Spaanse vleeswaren bij Dirk

Dirk heeft verschillende voordelige Spaanse vleeswaren in de schappen liggen. Bekijk hieronder Spaanse vleeswaren: 

Afbeelding wijn

Spaanse wijn

Wit, rood of rosé? Van allemaal is er wel een Spaanse variant. Wist je dat Spanje zelfs bekend staat als een echt wijnland? Spanje is zelfs de op één na grootste wijnproducent van de wereld. In het hele land groeien meer dan 400 druivensoorten, al komt bijna 90% van de wijnproductie van slechts 20 druivensoorten. Een van de bekendste wijnsoorten die in Spanje wordt geproduceerd is de Rioja. 

 

Wil je meer weten over wijn? Bekijk hier de wijnpagina van Dirk.

Spaanse wijn bij Dirk

Dirk heeft verschillende Spaanse wijnen in het assortiment. Met deze wijnen proef je de Spaanse zon in je glas! Bekijk hieronder een aantal Spaanse wijnen bij Dirk:

Spaanse recepten

De Spaanse keuken kent een aantal klassiekers, zoals Paella en Sangria. Toch zijn er nog veel meer heerlijke Spaanse gerechten. Laat je hieronder inspireren door zes Spaanse recepten. Wil je meer Spaanse recepten bekijken? Klik dan hier.

Spaanse pizzaatjes met spinazie en chorizo
Gemiddeld 35 min. Bijgerecht
Sangria
Eenvoudig 15 min. Drankje
Spaanse tortilla
Gemiddeld 20 min. Hoofdgerecht
Spaanse vispakketjes op de barbecue
Gemiddeld 25 min. Hoofdgerecht
Paella met garnalen en chorizo
Gemiddeld 30 min. Hoofdgerecht
Spaanse rijst met chorizo
Eenvoudig 20 min. Hoofdgerecht