Smoothies bij Dirk

Bij Dirk zijn we gek op smoothies! Zo’n lekkere verfrissende smoothie is ideaal als tussendoortje of na het sporten. Bovendien is een smoothie vaak ook nog eens gezond. Bij Dirk hebben we een uitgebreid en voordelig smoothie assortiment. Met alle ingrediënten om thuis een smoothie te maken, maar ook smoothies die je direct kunt drinken. Laat je op deze pagina inspireren door de smoothies bij Dirk en door de lekkerste smoothie recepten.

Wat is een smoothie afbeelding

Wat zijn smoothies?

Smoothies zijn koude drankjes gemaakt van fruit en groente. Je kunt zowel vers fruit als bevroren fruit gebruiken. Verder wordt een smoothie meestal gemaakt in combinatie met een vloeibaar ingrediënt, zoals melk of yoghurt. Zo krijgt de smoothie een romige en frisse smaak. Om de smoothie extra op smaak te brengen kan er nog suiker of vanille worden toegevoegd. Door vervolgens alle ingrediënten voor de smoothie te pureren met een blender of staafmixer mix je alles samen tot een geheel. Als resultaat heb je een vloeibaar drankje die ook wel een smoothie wordt genoemd.

Zelf een smoothie maken

Met smoothies kun je eindeloos variëren. Je kunt namelijk alle soorten fruit, zuivel en groente (die rauw te eten zijn) toevoegen die je wilt. Zo kan je altijd een smoothie maken die goed bij jou past. Doe bijvoorbeeld appel, banaan, avocado, komkommer en kiwi in je smoothie. Zorg ervoor dat je groente en fruit geschild toevoegt in de blender. Als je geen suiker toevoegt aan de smoothie is de smoothie gezonder om te eten. Daarnaast kan je de smoothie gezonder maken door magere yoghurt te gebruiken in plaats van volle yoghurt. 

Smoothie mango afbeelding

Maak je eigen smoothie met de onderstaande producten

Dirk heeft een uitgebreid assortiment waarmee jij voordelig de lekkerste smoothies kunt maken. Je kunt jezelf schilwerk besparen door te gaan voor bevroren fruit. Je kan ook gaan voor een vers stuk groente of fruit. De keuze is helemaal aan jou!

Groente en fruit afbeelding

Groente of fruit?

Groente en fruit kunnen beide worden toegevoegd aan een smoothie. Als je fruit toevoegt zal de smoothie wat zoeter en frisser smaken. Terwijl groente eerder voor een hartige smaak zal zorgen. Fruit bevat meer suiker dan groente, dat maakt fruit minder gezond. Door groente en fruit te combineren krijgen je een mooie verhouding tussen gezond en zoet. Kies bijvoorbeeld voor spinazie in combinatie met appel en kiwi. 

Smoothie recepten

Je kan allerlei lekkere smoothies maken. De onderstaande zes recepten zullen zeker goed smaken! Wil je meer smoothie recepten bekijken? Klik dan hier.

Smoothies in het assortiment van Dirk

Heb je geen tijd om zelf een smoothie te maken of vind je kant-en-klare smoothies heel lekker? Kies dan voor een smoothie van 1 de Beste, bekijk hieronder het assortiment:

Shake weken

Een smoothie lijkt erg op een shake. Er zijn een aantal verschillen tussen de twee, maar ze hebben hoe dan ook één overeenkomst: het smaakt allebei erg lekker. Tijdens de Soep & Shake weken van Dirk hebben kinderen allerlei shakes gemaakt. Bekijk in de video's hieronder hoe zij een appel-kiwi shake, mango shake, groene shake en amandel-mango shake op een leuke manier klaarmaken.

Youtube Player
Youtube Player
Youtube Player
Youtube Player