Nederlandse vlag banner

Nederlandse keuken

Als Nederlands bedrijf zijn we natuurlijk als geen ander gespecialiseerd in de Nederlandse keuken. Als je aan de Nederlandse keuken denkt kun je aan heel veel verschillende gerechten en lekkernijen denken. Bij gerechten kun je denken aan stamppot of soep, en bij lekkernijen kun je denken aan stroopwafels of bitterballen. Bij Dirk zijn we natuurlijk gek op de Hollandse keuken. In ons assortiment vind je dan ook heel veel producten waarmee jij de lekkerste en voordeligste Nederlandse gerechten kunt maken. Ook vind je de lekkerste Nederlandse koekjes en snacks in het assortiment. Laat je op deze pagina inspireren door het voordelige assortiment van Dirk en door de meest heerlijke Hollandse recepten. 

AGV banner

Aardappelen, groente en vlees

Doordeweeks staat bij veel Nederlandse het wel bekende AGV'tje op het menu. Een AGV-gerecht bestaat uit aardappelen, groente en fruit. Met deze basisgerechten kan je eindeloos variëren. Een AGV-gerecht is geliefd in Nederland om verschillende redenen, zo is het zeer voedzaam en is het vaak makkelijk om klaar te maken. Daarnaast zijn alle ingrediënten makkelijk verkrijgbaar en weet je gegarandeerd dat er iets lekkers op tafel komt te staan. Wat voor AGV-gerecht ga jij deze week maken?

Aardappelen, groente en vlees in het assortiment van Dirk

In het assortiment van Dirk vind je heel veel voordelige aardappelen, groente en vlees. Zo kun jij voor de laagste prijs jouw favoriete AGV-gerecht maken. Bekijk hieronder allerlei voordelige producten: 

Stamppot

Een oer-Hollands gerecht dat gemaakt wordt van aardappelen, groente en vlees is stamppot. Een stamppot kan gemaakt worden door groente en aardappelen samen te stampen. Bekende stamppoten zijn boerenkoolstamppot, andijviestamppot, hutspot en zuurkoolstamppot. Bij een stamppot hoort vaak ook vlees, zo wordt boerenkoolstamppot traditioneel met een rookworst gegeten. Stamppot is een gerecht dat doorgaans vaak in de winter wordt gegeten, al kun je het ook in de zomer gewoon eten. Dirk heeft het hele jaar alle ingrediënten voor stamppot in huis. 

stamppot banner

Stamppot gerechten

Wil jij thuis een heerlijke en voordelige stamppot maken? Maak dan een van de onderstaande stamppot recepten. Wil je meer stamppot recepten bekijken? Klik dan hier. 

Kaas banner

Kaas

Als je aan buitenlanders vraagt waar Nederland bekend om staat, dan is de kans groot dat ze kaas zeggen. Maar waarom staat Nederland bekend om de kaas? Dat is vooral omdat de Nederlandse kaas ontzettend lekker is. De kaas is onder andere zo lekker doordat de kwaliteit van gras in Nederland erg goed is. Hierdoor wordt er betere kaas geproduceerd van de melk die koeien geven. Een andere reden waarom Nederland bekend staat als een Kaasland is omdat er in Nederland heel veel kaas geproduceerd wordt en geëxporteerd wordt. Bekende Nederlandse kaassoorten zijn de Goudse kaas, Boerenkaas en de Beemsterkaas. 

Kaas in het assortiment van Dirk

Bij Dirk vind je veel verschillende soorten kaas in het assortiment. Voor alle kaasliefhebbers is er wel een kaas die zij lekker vinden. In het assortiment vind je onder andere plakken kaas, geraspte kaas, stukken kaas en smeerkaas. Ook vind je kaas met verschillende rijpingstijden, zoals jong belegen, belegen en oude kaas. Bekijk hieronder allerlei voordelige kaas:

Pannenkoek

Een typisch Nederlands gerecht is de pannenkoek. Bij veel Nederlanders staat de pannenkoek regelmatig op het menu. Een pannenkoek wordt vaak bestrooid met poedersuiker of stroop. Naast deze twee populaire varianten zie je steeds meer recept varianten. Zo worden havermoutpannenkoeken en red velvet pannenkoeken steeds populairder. In het assortiment van Dirk vind je alle ingrediënten voor pannenkoeken en kant-en-klare pannenkoeken. Zo kun jij thuis genieten van de lekkerste en voordeligste pannenkoeken.

Pannenkoek banner

Pannenkoek recepten

Er zijn nog veel meer pannenkoek recepten naast de traditionele naturel pannenkoek. Laat je hieronder inspireren door heerlijke pannenkoek recepten. Wil je meer pannenkoek recepten bekijken? Klik dan hier. 

Soep

Soep wordt wereldwijd gegeten, toch is het in Nederland een traditioneel gerecht. In Nederland wordt soep vooral als voorgerecht of als lunch gegeten. De oer-Hollandse soepen zijn het populairste in Nederland, denk hierbij aan tomatensoep, kippensoep of groentesoep. Een typisch soep voor in de winter is erwtensoep, deze staat ook wel bekend als snert. Andere soepen die geliefd zijn in Nederland zijn champignonsoep en pompoensoep.

 

Wil je recepten met soep bekijken? Klik dan hier.  

Soep banner

Soep in het assortiment van Dirk

In het assortiment van Dirk vind je veel verschillende soorten soep. Van soepen uit blik tot verse soepen. En uiteraard vind je ze bij Dirk allemaal voor de laagste prijzen. Bekijk hieronder allerlei soep in het assortiment van Dirk:

Snacks

De Nederlandse keuken staat ook bekend om haar snacks, want wanneer het weekend is gaat bij veel Nederlanders de frituurpan of de airfryer aan. Hierin worden dan allerlei snacks klaar gemaakt. De meest populair snack in Nederland is de frikandel. Deze langwerpige staaf van vlees is erg geliefd in Nederland. Andere veel gegeten snacks zijn kroketten, loempia's, kaassoufflés en kipcorns. De meest populaire minisnacks in Nederland zijn bitterballen en kipnuggets. Welke snack is jouw favoriet?

Snack banner

Snacks in het assortiment van Dirk

Wil jij thuis iets lekkers om te snacken maken? Scoor dan voordelig jouw favoriete snack bij Dirk! In het assortiment van Dirk vind je de lekkerste en voordeligste snacks. Bekijk hieronder allerlei snacks:

Koek banner

Nederlandse koekjes

In Nederland zijn we gek op koekjes. Bij de thee of als tussendoortje wordt er maar al te graag een koekje genuttigd. In het assortiment van Dirk vind je heel veel koekjes en er zitten een aantal tussen die typisch Nederlands zijn. Nederlandse koekjes zijn bijvoorbeeld stroopwafels, roze koeken, spritsen en mergpijpjes. De stroopwafel is het meest bekende Nederlandse koekje. Deze lekkernij is zowel koud als warm lekker om te eten.

Koekjes in het assortiment van Dirk

Heb jij trek in een lekker Nederlands koekje? Kom dan langs bij Dirk! Bij Dirk vind je de lekkerste Nederlandse koekjes voor de laagste prijzen. Zo vind je een ruim assortiment aan stroopwafels, roze koeken, spritsen, mergpijpjes en nog meer. Bekijk ze hieronder:

Drop

Dropjes zijn de meest bekende Nederlandse snoepjes, ook internationaal staat Nederland bekend om haar drop. Wist je zelfs dat er nergens ter wereld zoveel drop wordt gegeten als in Nederland? De gemiddelde Nederlander eet ongeveer 2 kilo drop per jaar. Drop wordt gemaakt van zoethout, dit is een plant me een zoet smakende wortel. Samen met onder andere zout en suiker wordt er een dropje van gemaakt.

Drop afbeelding

Drop in het assortiment van Dirk

Bij Dirk vind je heel veel drop in het assortiment: Honingdrop, salmiak, katjesdrop, muntdrop en nog veel meer soorten. Welke drop is jouw favoriet? Bekijk hieronder het voordelige dropassortiment bij Dirk: