Mexico header

Mexicaanse keuken

Wil je een buitenlands gerecht eten? Ga dan voor Mexicaans eten! De Mexicaanse keuken is onder meer bekend van burritos, taco’s, nacho’s en chili con carne. Dirk helpt je graag met inspiratie opdoen voor het maken van de lekkerste Mexicaanse recepten. Ook voor voordelige Mexicaanse ingrediënten ben je bij Dirk aan het juiste adres. Zo kun je gewoon in Nederland genieten van Mexico! Laat je op deze pagina inspireren door de Mexicaanse keuken.

Burrito's

De burrito kent zijn oorsprong in Mexico en is daarom ook traditioneel Mexicaans voedsel. Een Mexicaanse burrito bestaat in de basis uit een tortilla. Deze tortilla wordt bestrooid met verschillende ingrediënten, zoals rundvlees, kip of varkensvlees. Verder worden nog vegetarische ingrediënten en specerijen toegevoegd, zoals rijst, bonen, maïs, sla, tomaten, salsa of guacamole. Vervolgens wordt de tortilla opgerold en heb je als resultaat een burrito.

Burrito ingrediënten bij Dirk

Een burrito kun je op eindeloos veel manieren maken, je kan namelijk allerlei ingrediënten aan de burrito toevoegen die jij lekker vindt. Wil jij thuis burrito’s maken? Burrito’s maken kan gemakkelijk met de de voordelige ingrediënten van Dirk. Bekijk hieronder handige ingrediënten voor het maken van burrito’s:

Taco's

Een taco is een typisch Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla gevuld met allerlei ingrediënten. Voorbeelden van ingredienten voor in een taco zijn gehakt, kip, kaas, salsa en bonen. Er zijn twee soorten taco’s: een taco met een harde schelp en een zachte schelp. De taco met een harde schelp is vaak een krokant gebakken maïs tortilla. Deze is te herkennen aan de U-vorm en de harde, breekbare structuur. Taco’s met een zachte schelp zijn maïs tortilla’s of tarwebloem tortilla’s, deze tortilla’s zijn zacht doordat ze gestoomd of gegrild zijn. Beide taco’s kunnen dezelfde ingrediënten bevatten. Bekijk hier taco recepten.

Taco ingrediënten bij Dirk

Wil jij thuis taco’s maken? Dirk heeft allerlei voordelige producten waarmee jij thuis de lekkerste taco’s kunt maken. Bekijk hieronder handige producten voor het maken van taco’s:

Nachos

Wanneer er aan nachos wordt gedacht wordt er gedacht aan een schaal tortilla chips bedekt met kaas. Net als burrito’s en taco’s kent de nacho zijn oorsprong in Mexico. Het originele nacho gerecht bestond uit maïs tortilla chips bedekt met gesmolten kaas en jalapeno pepers. Tegenwoordig zijn er allerlei variaties om een nacho gerecht te maken. Zo wordt er bijvoorbeeld gehakt, ui, bonen of paprika toegevoegd bij het gerecht. Veel gegeten sauzen bij nacho’s zijn salsa saus, guacamole en kaas saus.

Nacho ingrediënten bij Dirk

Wil jij thuis nachos maken? Nachos maken is heel simpel. Je hebt slechts een aantal ingrediënten nodig en een oven. Bedek een ovenschaal met tortilla chips, bestrooi deze met kaas en eventueel andere ingrediënten. Doe deze ovenschaal vervolgens in de oven en je nachos zijn al klaar! Met de onderstaande producten zet je in een handomdraai de lekkerste nachos op tafel:

Mexicaanse ingrediënten

Een aantal ingrediënten passen heel goed bij taco’s, burrito’s en nachos. Bij Dirk vind je de meest voordelige ingrediënten voor de lekkerste Mexicaanse gerechten.

Mexicaanse recepten

De Mexicaanse keuken kent een aantal klassiekers, zoals burrito’s en taco’s. Toch kan er nog veel meer gevarieerd worden in de Mexicaanse keuken. Laat je hieronder inspireren door zes Mexicaanse recepten. Wil je meer Mexicaanse recepten bekijken? Klik dan hier.