Japanse keuken

Konnichiwa! We kennen Japan als het land van sushi, rijst, ramen en nog veel meer lekkere gerechten. Heb jij trek in een Japans gerecht? Dan ben je bij Dirk aan het juiste adres. Dirk heeft namelijk een ruim en voordelig Japans assortiment. Zo kun jij gewoon in Nederland genieten van de Japanse keuken. Laat je op deze pagina inspireren door de lekkerste Japanse recepten en het voordelige Japanse assortiment van Dirk.

Rijst

Het allerbelangrijkste gerecht en ingrediënt in de Japanse keuken is rijst. Rijst is een graansoort waarmee je allerlei gerechten kunt maken. Zo gebruik je rijst onder andere om sushi en Yakimeshi mee te maken. Maar rijst is meer dan alleen een ingrediënt in Japan, rijst is namelijk ook een cultureel symbool. Rijst is essentieel binnen de Japanse cultuur en staat symbool voor voorzienigheid, zegen en vreugde.

Rijst in het assortiment van Dirk

In het assortiment van Dirk vind je allerlei soorten rijst. Zo vind je onder andere zilvervliesrijst, witte rijst, basmatirijst en pandanrijst. Met deze rijst kun je de lekkerste Japanse gerechten maken. Bekijk hieronder voordelige rijst bij Dirk:

Sushi

Sushi is een van de meest bekende Japanse gerechten. Sushi bestaat uit gekookte rijst dat gezuurd is door rijstazijn. Wist je zelfs dat de betekenis van het woord sushi ‘met azijn toebereide rijst’ betekent? Om sushi te maken wordt een speciale rijstsoort gebruikt, de sushirijst. Het verschil met normale rijst is dat sushirijst kleiner en dikker is dan normale rijst. Ook is sushirijst een stuk kleveriger, hierdoor kan het makkelijk in de structuur van een sushi. De meest populaire sushi in Japan is sushi met tonijn, gevolgd door sushi met zalm.

 

Bekijk hier sushi recepten. 

Ingrediënten voor sushi

Bij Dirk vind je heel veel voordelige sushi ingrediënten. Van nori vellen tot aan rijst en van komkommer tot aan zalm. Met deze sushi ingrediënten kun jij thuis jouw favoriete sushi maken. Bekijk hieronder allerlei sushi producten:

Ramen

Ramen wordt gebruik als de naam voor Japanse noedelgerechten. Het gerecht bestaat uit noedels geserveerd in vlees- of visbouillon. Om ramen te maken dien je ook speciale ramen noedels te gebruiken. Deze noedels bestaan uit water, bloem, kansui en zout. Ramen noedels staan ook bekend om hun stevige structuur. Typische toppings voor op de ramen zijn een zachtgekookt ei, nori, bosui, vlees en vis.

 

Bekijk hier ramen in het assortiment van Dirk. 

De lekkerste ramen recepten

Wil jij thuis een heerlijk Japans ramen recept maken? Maak dan één van de onderstaande drie ramen recepten. Zo kun jij in Nederland genieten van de Japanse keuken. 

Japanse sauzen en specerijen

Een Japans gerecht is niet compleet zonder een Japanse saus of specerij. Japanse sauzen en specerijen worden gebruikt om gerechten op smaak te brengen. De meest populaire saus in Japan is sojasaus. Sojasaus heeft een zoute smaak en kan als dip worden gebruikt, maar het kan ook al tijdens het koken worden gebruikt. Een van de meest bekende specerijen is wasabi. In de Japanse keuken wordt wasabi het meest gebruikt bij sushi en andere visgerechten. Wasabi staat bekend om de scherpe smaak en groene kleur. 

Japanse sauzen in het assortiment van Dirk

In het assortiment van Dirk vind je allerlei voordelige Japanse sauzen en specerijen. Met deze sauzen en specerijen kan jij jouw favoriete Japanse gerechten heerlijk op smaak brengen. Bekijk hieronder allerlei sauzen en specerijen:

Nog meer Japanse en Oosterse recepten

Ben je er nog niet uit? Geen probleem! De Japanse keuken kent nog veel meer heerlijke gerechten. De onderstaande zes recepten zijn typische Oosterse recepten en worden bereid met Japanse ingrediënten.

Japanse assortiment van Dirk

Met de onderstaande producten kun je allerlei heerlijke Japanse gerechten maken. Zo kun je met de Japanse kookwijn dressings, marinades of sushi maken. De Panko broodkruim kan worden gebruikt als de perfecte paneermeel voor garnalen, zalm of kip. En de Wokgroente Japanse stijl kunnen in allerlei Japanse gerechten worden verwerkt. Natuurlijk vind je ze bij Dirk allemaal voor de meest voordelige prijzen.