Maak je eigen hamburgers

Een broodje hamburger is heerlijk! En het is helemaal heerlijk wanneer je het broodje hamburger helemaal zelfgemaakt hebt. Bij Dirk vind je allerlei voordelige producten waarmee jij thuis de lekkerste hamburgers kunt maken. Laat je op deze pagina inspireren door het assortiment van Dirk en laat je inspireren door de lekkerste hamburger recepten.

Wat is een hamburger?

Wat is een broodje hamburger?

Een hamburger bestaat in de basis uit een runderhamburger en een hamburgerbroodje. Verder kun je het broodje hamburger zo lekker maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld verschillende sauzen op je hamburger doen, je kunt er kaas opdoen of je kunt er verschillende groentes opdoen. Typisch aan een broodje hamburger is dat je alles op elkaar stapelt, als je een hap neemt proef je dan ook alle ingrediënten. Een broodje hamburger is vaak verkrijgbaar in fastfood restaurants, toch raden wij aan om thuis je zelfgemaakte hamburger te maken. Dat smaakt extra lekker!

Nieuw bij Dirk: Mr. Big Mouth

Nieuw bij Dirk! Sinds kort vind je Mr. Big Mouth hamburgerbroodjes in de schappen van Dirk. In de hamburgerbroodjes van Mr. Big Mouth zit smaak en echte ingrediënten, zoals boter, eieren, kruiden en specerijen. Dit maakt de hamburgerbroodjes van Mr. Big Mouth een stuk beter voor hamburgers dan standaard bolletjes. Hamburgerbroodjes zijn vaak ook steviger en groter dan normale bolletje, hierdoor kun je meer ingrediënten op het broodje plaatsen en valt die minder snel uit elkaar. Je vindt twee verschillende smaken in de schappen van Dirk: de Black Pepper en de Sweet Chili. In de introductie video vertelt Monique Nefkens, creative chef, alles over de hamburgerbroodjes. Bekijk de video.

Youtube Player

Voordelige producten voor hamburgers

Ingrediënten die lekker zijn op een broodje hamburger zijn onder andere augurken, uien, ijsbergsla, tomaten, cheddar en saus. Bij sauzen kun je denken aan mayonaise, ketchup of hamburgersaus. Bij Dirk vind je alle ingrediënten voor jouw broodje hamburger, voor de meest voordelige prijzen van Nederland:

Hamburger recepten

Wil jij thuis een broodje hamburger maken? Aan de hand van de onderstaande zes recepten zet jij in een handomdraai de lekkerste hamburgers op tafel. Deze recepten zullen zeker goed in de smaak vallen. Wil je meer hamburger recepten bekijken? Klik dan hier. 

Hamburger weetjes banner

Hamburger tips

  • Heb je geen trek in een runderhamburger? Kies dan voor een vegetarische vleesvervangers. Hier kan je ook heerlijke broodjes hamburgers meemaken. Bekijk hier vegetarische vleesvervangers. 
  • Als je een broodje hamburger maakt met veel ingrediënten, prik dan een satéprikker in het midden. Zo voorkom je dat je broodje hamburger uit elkaar valt.
  • Leg eerst sla op het hamburgerbroodje, en daarna de hamburger zelf. Zo voorkom je dat het broodje nat en klef wordt.