Griekse vlag banner

De Griekse keuken

Griekenland; het land van de oudheid en mooie eilanden, maar ook het land van lekker eten! Zo kent de Griekse keuken een aantal traditionele gerechten, denk bijvoorbeeld aan gyros en moussaka. Dirk helpt je graag met inspiratie opdoen voor het maken van de lekkerste en voordeligste Griekse recepten. Ook vind je Griekse ingrediënten in de schappen van Dirk. Zo kun je gewoon in Nederland van Griekenland genieten. Laat je hieronder inspireren door de Griekse keuken.

Gyros

Wanneer je denkt aan gyros denk je aan heerlijke reepjes varkensvlees. Qua structuur lijkt gyros erg op shoarma, toch is dit niet hetzelfde. Gyros kent zijn oorsprong in Griekenland, en is dan ook een traditioneel Grieks gerecht. Shoarma komt daarentegen uit het Midden-Oosten. Volgens het traditionele Griekse recept wordt gyros gegeten in een pitabroodje met tomaten, friet, tzatziki en uien.Tzatziki is een traditioneel Grieks bijgerecht. Naast een pitabroodje wordt gyros ook vaak gegeten met naanbrood. In het assortiment van Dirk vind je heerlijke en voordelige gyros, je vindt zowel vegetarische gyros als gyros met varkensvlees. Bekijk hier het assortiment.

Recepten met gyros

Naast het traditionele gyros recept kun je nog veel meer recepten met gyros maken. De onderstaande drie gyros recepten zullen zeker goed in de smaak vallen. Wil je meer recepten met gyros bekijken? Klik dan hier.

Griekse gerechten

Naast gyros kent de Griekse keuken nog meer heerlijke gerechten. Zo is onder andere moussaka erg bekend. Moussaka is een Grieks gerecht dat wordt gemaakt van aubergine, aardappel, tomaat en gehakt. Het is een soort ovenschotel en staat bekend om de frisse smaak. Een ander bekend Grieks gerecht is Tzatziki. Dit gerecht wordt normaal gegeten als bijgerecht of saus en bestaat uit Griekse yoghurt, komkommer, knoflook en olijfolie. Wat ook een traditioneel Grieks gerecht is, is de Griekse salade. Typerend aan de Griekse salade zijn de feta kaas en olijfolie.

Voordelige Griekse recepten

Naast de traditionele gerechten kent de Griekse keuken nog veel meer lekkere gerechten. Zo valt er goed te variëren in de Griekse keuken. Laat je hieronder inspireren door zes Griekse recepten. Wil je alle Griekse recepten bekijken? Klik dan hier. 

Producten voor Griekse gerechten

Dirk heeft een uitgebreid en voordelig assortiment waarmee jij de lekkerste Griekse gerechten kunt maken. Met de onderstaande producten kan jij traditionele Griekse recepten maken. Eet smakelijk alvast!

Griekse yoghurt

Yoghurt kennen we natuurlijk allemaal, maar wat is Griekse yoghurt eigenlijk? Griekse yoghurt is yoghurt waarbij de vocht eruit gezeefd wordt. Hierdoor wordt de yoghurt dikker en romiger. Griekse yoghurt wordt in Nederland vaak ‘Griekse stijl yoghurt’ genoemd, dit komt omdat het recept licht afwijkt van het traditionele Griekse recept en de yoghurt niet uit Griekenland komt. Bij veel mensen staat Griekse yoghurt dagelijks op de ontbijttafel, al wordt het ook veel als tussendoortje of toetje gegeten. Wist je dat je met Griekse yoghurt ook veel lekkere recepten kan maken? Bekijk hier recepten met Griekse yoghurt.  

Het Griekse yoghurt assortiment van Dirk

Bij Dirk hebben we een uitgebreid en voordelig Griekse yoghurt assortiment. Zo vind je Griekse yoghurt van onder andere Almhof, Zuivelmeester, Campina en Melkan. In het assortiment vind je Griekse yoghurt met verschillende hoeveelheden vet. Van varianten met 0,0% vet tot varianten met 10% vet. Ook vind je verschillende smaken, zoals smaken met vanille, aardbei, honing en kersen.