Franse banner

Franse keuken

Bonjour. Trek in een croissant? Of toch trek in een baguette? De Franse keuken kent veel klassiekers waar wij als Nederlanders gek op zijn. Kom samen met Dirk in Franse sferen en laat je inspireren door de lekkerste Franse gerechten en door heerlijke wijnen. Zo kun je gewoon in Nederland genieten van de Franse keuken. Laat je hieronder inspireren door allerlei Franse recepten en producten.

Croissants

Daar waar Frankrijk het meest bekend om staat, de croissant. De Fransen beginnen de dag maar al te graag met een lekkere croissant. Een croissant is een broodje gerezen van zoet bladerdeeg. Typisch voor een croissant is de vorm van een halve maan. Door het bladerdeeg te bakken krijg je een croissant. De croissant is populair in Frankrijk geworden toen in 1839 een patisserie in Parijs werd geopend waar de eerste croissants werden verkocht. Sindsdien is de croissant een onderdeel van de Franse cultuur. 

Croissants in het assortiment van Dirk

Bij Dirk zijn we gek op croissants, daarom vind je in de schappen ook veel voordelige croissants. Deze kan je direct consumeren of je kunt ze thuis afbakken. Bon appetit! Wil je meer croissants in het assortiment van Dirk bekijken? Klik dan hier.

Croissant recepten

Heb je trek in een extra lekkere croissant? Maak dan één van de onderstaande recepten. Deze recepten zijn gemakkelijk te maken en maken jouw croissant extra speciaal. Wil je meer croissant recepten bekijken? Klik dan hier.

Baguette

Naast de croissant staat de Franse keuken ook bekend om de baguette. De baguette staat ook wel bekend als een Frans stokbrood. Dit stokbrood is in elke Franse bakkerij te vinden. Een baguette is een langwerpig brood met een knapperige korst en een zachte kruim. De baguette wordt in Frankrijk volgens een traditioneel recept gemaakt, zo smaken alle baguettes bijna hetzelfde. Tegenwoordig is de baguette net als de croissant een symbool van de Franse eetcultuur.

Baguette in het assortiment van Dirk

Heb je trek in een baguette? Dan ben je bij Dirk aan het juiste adres! Bij Dirk vind je de lekkerste baguettes voor de laagste prijzen. Bekijk hieronder verschillende baguettes: 

Recepten met baguette

Een baguette kan je los als bijgerecht eten, maar je kan ook de lekkerste recepten met een baguette maken. Zo kan je een baguette beleggen met allerlei heerlijke producten. De onderstaande drie recepten zullen zeker goed in de smaak vallen. Wil je meer recepten met baguette bekijken? Klik dan hier. 

Quiche

Een quiche, ook wel een hartige taart, is een echte klassieker in de Franse keuken. De basis van een quiche bestaat uit een zanddeegbodem van boter, bloem en water. De vulling wordt gemaakt van ei en melk. Deze vulling wordt aangevuld met verschillende groenten, vlees of vis. De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, de ingrediënten die bij deze quiche aan de vulling worden toegevoegd zijn spekjes en Franse gruyère kaas. 

Quiche recepten

Heb je trek in een lekkere quiche? De onderstaande recepten zijn voordelig en maak je gemakkelijk klaar. Wil je meer recepten bekijken? Bekijk hier dan meer quiche recepten.

Franse kaas

Frankrijk staat ook bekend om haar kazen. Er zijn honderden Franse kazen, en er zitten ongetwijfeld kazen tussen die jij lekker vindt. Franse kazen kunnen in verschillende categorieën worden ingedeeld, bijvoorbeeld naar afkomst en smaak. Wist je bijvoorbeeld dat ‘Brie’ een gemeente in Frankrijk is? In het assortiment van Dirk vind je heel veel voordelige Franse kazen. Van witschimmelkaas tot blauwschimmelkaas en van harde Franse kazen tot halfharde Franse kazen. Bon appetit.

Ratatouille

Ratatouille is een typisch Frans gerecht. Misschien ken je de naam wel van de bekende Disney film. In Frankrijk is ratatouille vooral populair in de Provence. Ratatouille bestaat uit gestoofde groenten, meestal zijn dit aubergine, tomaat, courgette, rode paprika, knoflook en ui. De mix van deze groente zorgt voor een heerlijke smaak. In Nederland staat ratatouille ook wel bekend als ratjetoe.

Ratatouille recepten

Je kan thuis de lekkerste Franse ratatouille maken. De onderstaande ratatouille recepten zullen zeker goed in de smaak vallen.

Franse wijnen

Het Franse klimaat is zeer geschikt voor de groei van druiven, je vindt dan ook veel wijngaarden in Frankrijk. Deze wijngaarden zorgen jaarlijks voor miljoenen druiven. Bekende druivenrassen uit Frankrijk zijn de cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en de sauvignon blanc. Van deze druiven worden de lekkerste Franse wijnen gemaakt. Wist je zelfs dat Frankrijk een van de grootste wijnproducenten ter wereld is? Bekijk hieronder allerlei heerlijke en voordelige Franse wijnen in het assortiment van Dirk:

Nog meer Franse recepten

De Franse keuken kent nog veel meer klassiekers. Zo staat Frankrijk ook nog bekend om de croque, de boeuf, tarte tartin en recepten met Franse kazen. De Franse keuken heeft in ieder geval genoeg lekkers te bieden. De onderstaande zes recepten zijn zeker het proberen waard. Wil je meer Franse recepten bekijken? Klik dan hier.