Header tulpen

NEDERLAND KOOPT MASSAAL TULPEN VOOR VOEDSELBANKEN NEDERLAND

Velsen-Noord, 17 april 2020

 

NEDERLAND KOOPT MASSAAL TULPEN VOOR VOEDSELBANKEN NEDERLAND

Klanten gaven vorige week massaal gehoor aan de oproep van supermarkt Dirk van den Broek tot het kopen van tulpen. Maar liefst bijna 110.000 bossen fleuren de Nederlandse huiskamers op en hiermee kan Voedselbanken Nederland rekenen op een donatie van 55.000 euro.

 

Dirk van den Broek kocht het overschot tulpen bij zijn telers op om hen in deze moeilijke tijd te helpen. De 1 euro opbrengst van 2 bossen tulpen gaat volledig naar Voedselbanken Nederland en Dirk heeft dit bedrag aangevuld tot 55.000 euro.

 

Jan van Veldhuizen, bestuurslid bij Voedselbanken Nederland, is dankbaar: “In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Wij helpen hen door ze tijdelijk te voorzien van een voedselpakket. Voor 5 euro help je een gezin aan een voedselpakket waar zij een week van kunnen leven. Met deze bijdrage kunnen we 11.000 voedselpakketten samenstellen en 2750 gezinnen een maand lang voorzien van eten. Ik ben de klanten van Dirk enorm dankbaar voor hun hulp in deze bijzondere tijd!”