Header spinnathon

ROTTERDAM KLEURDE ROOD VOOR SOPHIA

Persbericht

Velsen-Noord, 17 februari 2020

 

ROTTERDAM KLEURDE ROOD VOOR SOPHIA

Afgelopen zaterdag fietsten 45 medewerkers van Dirk van den Broek zich flink in het zweet in het Topsportcentrum Rotterdam. Drie uur lang spinden zij om de realisatie van het Kinderhersencentrum in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis mogelijk te maken. In totaal haalden zij gezamenlijk 10.000 euro op voor het goede doel.

 

Marcel Huizing, directeur Dirk, is trots: “Wat een topprestatie hebben mijn collega’s neergezet! Het was prachtig om te zien hoe verschillende afdelingen en filialen samen fietsten voor Sophia in een rood Dirk shirt. Dit jaar heb ik mijn collega’s aangemoedigd vanaf de tribune, maar volgend jaar ben ik van plan om zelf mee te doen!”

 

Kinderhersencentrum

De fietsmarathon bracht in totaal 628.019,- euro op. Met dit bedrag kan er nog dit jaar gestart worden met de voorbereidingen  voor het Kinderhersencentrum. Diverse specialisten werken straks in het Kinderhersencentrum intensief samen. Daarnaast wordt zorg en onderzoek geïntegreerd om nieuwe behandelingen en inzichten snel en veilig bij de patiënten te brengen. Daarmee komt voor hersenaandoeningen die eerder als onbehandelbaar werden beschouwd met de oprichting van het Kinderhersencentrum zicht op therapie.

 

Noot voor de redactie:

Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is het oudste en grootste kinderziekenhuis van Nederland. Het richt zich op zorg, onderwijs en onderzoek rondom ziekte en gezondheid van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.