Reuzenbol onthuld bij appartementencomplex Teylingervaart in Sassenheim

Sassenheim - Dinsdag 29 augustus is de Reuzenbol ‘Dirk gaat uit zijn bol’ onthuld aan de Teylingerlaan in Sassenheim.

 

“Dirk gaat uit zijn bol en adopteert een Reuzenbol. Wil je jouw ontwerp op een Reuzenbol van Dirk van den Broek? Doe dan mee! Maak een mooi ontwerp en misschien staat jouw Reuzenbol binnenkort wel in de Bollenstreek.” Zo begon de actie van supermarktketen Dirk van den Broek in de zomer van 2020. Uit de vele inzendingen is het ontwerp van Mariët Molenaar uit Zaandam uitgekozen en door kunstenares Lisette Hogewoning vrij vertaald naar een ontwerp voor de Reuzenbol.

 

De Reuzenbol, geadopteerd door Dirk van den Broek, heeft een mooie plek gevonden voor appartementencomplex Teylingervaart in Sassenheim. Dit is vlakbij de nieuwe locatie van de Dirk-supermarkt, die naar verwachting in 2025 klaar zal zijn. De Reuzenbol is onthuld door prijswinnares Mariët Molenaar samen met Melissa van Bodegraven en Sabina van Ruiten van Dirk.

 

Melissa van Bodegraven, marketingmanager bij Dirk, licht toe: “Dirk is een oer-Hollands bedrijf en in de bollenstreek zijn we goed vertegenwoordigd met meerdere vestigingen. Het Dirk-rood is een bekende kleur voor iedereen die in deze omgeving woont. En in ons 75-jarig jubileumjaar is er zelfs een rode tulp tot Dirk-tulp gedoopt. Een Reuzenbol van Dirk mag daarom niet ontbreken. We zijn heel trots dat de Dirk Reuzenbol op deze mooie plek langs de fietsroute staat.”

 

Op dit moment staan er 66 Reuzenbollen tussen Haarlem en Leiden, waarvan 63 langs de fietsroute. De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. De (tulpen)bollen zijn 1.85 meter hoog en hebben een omtrek van 6 meter. De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en andere instanties die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio.

 

Van Leiden tot aan Haarlem worden zo’n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn straks een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Alle bollen samen vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum De Zwarte Tulp in Lisse. U kunt de route ook bekijken op de website: www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute.

 

reuzenbol