Dirk start pilot met Too Good To Go

Alphen aan den Rijn, 29 augustus 2022

 

Vanaf dinsdag 30 augustus kun je bij 9 verschillende Dirk supermarkten een Too Good To Go Box ophalen. Afhankelijk van welke locatie je kiest, biedt de supermarktketen gedurende 6 weken een Magic Box, Brood Box of Groente en Fruit Box aan. Producten die anders weggegooid zouden worden, belanden nu voor een klein bedrag op het bord van een Too Good To Go gebruiker. Zo zet Dirk een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling.

 

Meer dan een derde van het totale voedselaanbod wordt verspild. Goed eten waar veel tijd, energie, zorg en aandacht aan is besteed door boeren, bakkers en fabrikanten mag niet zomaar weggegooid worden, vindt Too Good To Go. Dirk deelt deze mening en start daarom in 9 winkels met een pilot van 6 weken waarin verspilling van onder meer brood en groente en fruit wordt tegengegaan met voedselboxen. Dirk is continu op zoek naar manieren om voedselverspilling te reduceren. Zo gaat al het overgebleven vlees van de supermarkt al naar lokale voedselbanken of VoedselSurplus. 

 

Weggooien is zonde

Uwe Saueressig, manager algemene zaken en kwaliteit & duurzaamheid bij Dirk, is enthousiast over de pilot: ‘Bij Dirk vinden we het ontzettend zonde om producten die nog van goede kwaliteit zijn weg te gooien. Vooral in tijden waarin alles duurder wordt. Door deze pilot met Too Good To Go kunnen we kijken of onze klanten interesse hebben in het aankopen van deze boxen tegen een gereduceerd bedrag. Met de Too Good To Go boxen zetten klanten een lekkere, goedkopere en verrassende maaltijd op tafel, maar dragen zij ook hun steentje bij in het voorkomen van voedselverspilling en dus de impact op het milieu. Win-Win dus!”

 

Hoe werkt het?

Via de app van Too Good To Go kunnen klanten zien in welke Dirk winkels er nog boxen beschikbaar zijn. Beschikbare boxen zijn via de app direct te bestellen en te betalen om vervolgens opgehaald te worden in de winkel. Wat de klant krijgt, is altijd een verrassing. Dit is namelijk afhankelijk van welke producten er die dag over zijn.

 

Deelnemende winkels

Maar liefst 9 Dirk winkels doen mee aan de Too Good To Go pilot. De Dirk supermarkten in Leiderdorp, Zoetermeer en Rotterdam Zevenkampsering testen de Magic Box. Voor de Brood Box kunnen klanten terecht in de supermarkt in Ter Aar, Den Haag Leidschenveen en Rotterdam Nieuwe Ommoordseweg.  De Groente en Fruit Box vinden Too Good To Go gebruikers in Hoofddorp Burgemeester Stamplein, Capelle aan den IJssel en Gouda.

too good