Voedselbank Amsterdam ontvangt meer dan een miljoen Pampers luiers met dank aan Dirk-klanten

Alphen aan den Rijn, 9 februari – Gisteren mocht de Voedselbank in Amsterdam een flinke voorraad Pampers in ontvangst nemen. In december konden Dirk-klanten een week lang Procter&Gamble actieproducten kopen. Elk verkocht product leverde een donatie van vier luiers op voor de Voedselbank. De totale opbrengst overtrof alle verwachtingen waardoor er maar liefst meer dan één miljoen luiers zijn gedoneerd. Daar kan de Voedselbank in bijna een jaar lang jonge gezinnen in armoede mee ondersteunen.

Er zijn steeds meer gezinnen met jonge kinderen die niet genoeg geld hebben om voldoende luiers te kopen. Ivar Venema, manager commercie: “Bij Dirk vinden we dat elk kind een goede start verdient. Helaas is dit niet voor elk gezin vanzelfsprekend. Door deze actie en de medewerking van onze klanten helpen we de gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank aan meer dan één miljoen luiers. Zo houden deze gezinnen geld over voor andere belangrijke dingen. Wij willen alle Dirk-klanten bedanken voor het mogelijk maken van deze donatie!”

Samenwerking

Dirk werkt al meer dan tien jaar samen met de Voedselbank. Door middel van statiegeld-acties en lokale inzamelacties (zoals het doneren van vlees dat tegen de THT-datum zit) steunen Dirk-supermarkten de Voedselbank. Die zorgt op haar beurt dat de donaties terechtkomen bij gezinnen die het goed kunnen gebruiken.