Dirk wint voor de tweede keer een FoodRetailAward

Alphen aan den Rijn, 25 mei 2023

 

Gisteren werden de Foodawards en FoodRetailAwards 2023 uitgereikt op kasteel Amerongen. Dirk van den Broek won dit jaar de FoodRetailAward voor het snelst opnemen van producten in het assortiment. Dat betekent dat er een korte tijd zit tussen de introductie van een product en het moment waarop klanten het in onze winkels vinden.

 

Ivar Venema, Manager Commercie, nam samen met Amber Kielman, Unit Manager, de award in ontvangst: “Het is erg mooi om opnieuw een FoodRetailAward in ontvangst te nemen! Bij Dirk vinden we het ontzettend belangrijk om onze klanten te verrassen met een bijzonder assortiment voor de laagste prijs. We zorgen dat onze klanten zo snel mogelijk van nieuwe producten gebruik kunnen maken en introduceren deze aan de hand van een scherpe probeerprijs.” vertelt Amber. “Verder blijft ons initiatief van de pitchlijn een mooi hulpmiddel. Hier kunnen zowel leveranciers als consumenten een nieuw product onder de aandacht brengen bij Dirk. Binnen 48 uur krijgen zij reactie op hun pitch en worden er verdere stappen ondernomen. Het winnen van deze prijs bevestigt dat we goede keuzes maken in onze aanpak.” vult Ivar aan.

FoodAwards

FoodPersonality reikt jaarlijks de FoodAwards uit, waarmee de beste introducties van het jaar ervoor worden beloond. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de belangrijke inkoopblokken in de sector wijzen de winnende producten aan, geholpen door de stem van de consument.

 

Tegelijk met de FoodWards worden sinds 2019 ook de FoodRetailAwards uitgereikt. Hiermee worden supermarkten beloond die op een gunstige manier omgaan met de productinnovaties van A-merkleveranciers. De awards worden toegekend op basis van een objectieve analyse van opname-, distributie- en omzetpatronen door onderzoekbureau IRI. Per editie worden drie FoodRetailAwards toegekend: voor compleetste opname, voor snelste opname en voor hoogste fair share. In 2022 won Dirk de prijs voor hoogste fair share.

 

Foto gemaakt door: Rob Keeris