Dirk wint SmartSpotter Promo Compliance Award 2023

Alphen aan den Rijn- 15 december 2023

 

Dirk is wederom bekroond met de SmartSpotter Promo Compliance Award. Met een indrukwekkend compliance percentage van 78% overtreft Dirk opnieuw de verwachtingen. In vergelijking met andere retailers presteert Dirk opmerkelijk goed met een score die maar liefst 14% hoger ligt dan het landelijke gemiddelde. Het is alweer het zevende jaar op rij dat SmartSpotter deze prestigieuze titel toekent. Dirk is de eerste retailer die de prijs voor de derde keer in ontvangst mag nemen.

Wat is de Smartspotter Award?

SmartSpotter meet het hele jaar door of actiecommunicatie en de bijbehorende producten van folderpromoties volgens afspraak in de winkel geplaatst zijn. Uit deze metingen op basis van mobile crowdsourcing blijkt dat de gemiddelde promo compliance 64% is. Dit betekent dat 36% van de promoties niet volgens afspraak op de winkelvloer aanwezig zijn. In Nederland zijn de promo compliance cijfers ten opzichte van vorig jaar gedaald.

Landelijke promo compliance scores:
- Overall promo compliance 2023: 64% (dit is 5% lager dan in 2022) -
- Actiecommunicatie aanwezig 2023: 68% (dit is 10% lager dan in 2022)
- 2nd placement aanwezig 2023: 58% (dit is 5% lager dan in 2022).
Dit betekent dat leveranciers en retailers minder vaak de afspraken nakomen in vergelijking met het voorgaande jaar. Het niet naleven van de afspraken omtrent promoties kan leiden tot omzetverlies aan beide zijden.

Om tot een winnaar te komen voor de Promo Compliance Award, voerde SmartSpotter dit jaar maandelijks duizenden metingen uit. Dirk is de beste retailer op het gebied van promo compliance met een score van 78%, op de voet gevolgd door Albert Heijn met 77% en DekaMarkt met 73%.

Vol trots namen Ivar Venema, manager commercie en Martin Schuurmans,, operationeel manager, en supermarktmanager Cunera Sengers de felbegeerde prijs voor Dirk in ontvangst. Het is alweer de derde keer dat Dirk deze prestigieuze Award binnenhaalt, waardoor zij nu de eer hebben om de wisseltrofee, die al die tijd op kantoor stond te pronken, een permanente plek in de kast te geven. Ivar: “In 2022 scherpten we onze koers aan met een nieuwe folderlooptijd en bieden we acties alleen nog maar per stuk aan. Deze koers hielden we in 2023 vast. En met succes! Martin Schuurmans voegt hier aan toe: “Dit is alleen mogelijk door een perfect samenspel tussen commercie en winkeloperatie. Waarbij we onze klanten elke dag opnieuw trakteren op de laagste prijzen van Nederland.”