Dirk en Too Good To Go redden al één jaar producten uit de prullenbak

Alphen aan den Rijn, 25 januari 2024 - Dirk viert eenjarige samenwerking met anti-voedselverspillings-app Too Good To Go. Een succesvol jaar waarin alle 130 Dirk-supermarkten samen meer dan 280.000 pakketten hebben gered.  

 

Producten die anders door Dirk weggegooid zouden worden, belanden het afgelopen jaar bij maar liefst 88.000 Too Good To Go-gebruikers voor een klein bedrag op het bord. Goed eten waar veel tijd, energie, zorg en aandacht aan is besteed door boeren, bakkers en fabrikanten mag niet zomaar weggegooid worden. Met die gedachten zijn Dirk en Too Good To Go het eerste jaar ingegaan. En met succes! Dankzij de 88.000 gebruikers, die 280.000 pakketten hebben opgehaald, hebben we 705 ton CO2e vermeden. Daarmee kun je 139 keer om de wereld vliegen.  

Voedselverspilling terugdringen

Meer dan één derde van het totale voedselaanbod wordt verspild. Bij Dirk vinden we het zonde om producten die nog van goede kwaliteit zijn weg te gooien. Daarom zoeken we constant naar nieuwe initiatieven en samenwerkingen om voedselverspilling verder terug te dringen. Een jaar geleden is Too Good To Go toegevoegd aan deze lijst. Een succesvolle samenwerking voor beide partijen.