Dirk Rotterdam 1e Middellandstraat heropend en verduurzaamd

Klanten van Dirk van den Broek Rotterdam 1e Middellandstraat doen vanaf nu hun boodschappen in een nog duurzamere winkel. Na een flinke verbouwing is de winkel weer open en klaar voor de toekomst.

Supermarktmanager Ruud van Grondelle legt uit wat de verduurzaming inhoudt: “Er zijn nieuwe koelmeubels geplaatst bij de groenten-, fruit- en versafdeling die er niet alleen anders uitzien, maar ook energiezuinig werken. De restwarmte die vrijkomt uit deze koelingen wordt opgevangen en daarmee verwarmen we de hele winkel. Dit zorgt ervoor dat we minder CO2 uitstoten. Die vermindering loopt op tot 45% per vierkante meter. Verder is de winkel voorzien van een volledig nieuwe vloer en is de winkel indeling aangepast, zodat de route door de winkel nog logischer is. Kom vooral een kijkje nemen hoe het is geworden!”

Youtube Player

Verduurzaming

Dirk zet zich in voor het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. Dit moet in 2030 met 49% zijn gedaald ten opzichte van 1990. Daarom verbouwt Dirk elk jaar gemiddeld tien supermarkten om deze energiezuiniger te maken. Met als doel om eind 2029/begin 2030 alle Dirk-winkels van het gas af te hebben. Tijdens deze verduurzaming worden koelingen vervangen voor een energiezuiniger alternatief en worden de supermarkten gasloos gemaakt.