Consumentenbond bevestigt: Dirk goedkoopste supermarkt voor basisboodschappen

Alphen aan den Rijn, 30 mei 2023

 

Supermarktformule Dirk van den Broek is volgens de Consumentenbond officieel de goedkoopste supermarkt voor de basisboodschappen. Uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond blijkt dat consumenten gemiddeld maar liefst 11 procent goedkoper uit zijn bij Dirk. In sommige gevallen loopt het verschil tussen Dirk en andere supermarktformules op naar meer dan 20 procent. Hierom ontvangt de supermarktformule het predicaat ‘Laagste Prijs voor basisboodschappen’, net als in 2022.

 

Geen valse claims

 

Met de erkenning voor de laagste prijs van basisboodschappen, bewijst Dirk echt de goedkoopste supermarkt van Nederland te zijn. Afgelopen jaar riep de Consumentenbond Dirk namelijk ook al uit tot de goedkoopste voor basisboodschappen én de goedkoopste supermarkt voor A-merken. Daarnaast bewees ook consumentenprogramma Kassa al twee keer dat de supermarktformule de goedkoopste van Nederland is.

Marcel Huizing, algemeen directeur Dirk van den Broek: “Terwijl meerdere supermarktformules claimen de goedkoopste te zijn, is het goed dat dit soort onderzoeken de feiten duidelijk laten zien. Wij volgen een eigen koers om onze eigen kosten zo laag mogelijk te houden, zodat we de dagelijkse boodschappen voor iedereen zo betaalbaar mogelijk houden. Zo zijn we gestopt met dure TV-reclames en geloven we niet in spaaracties of dure bezorgdiensten. Alles zodat mensen erop kunnen rekenen dat we bij Dirk de  laagste  prijzen bieden.”

 

Verlaging en prijsplafond

 

Als reactie op de teruglopende inkoopkosten, verlaagde Dirk in april als eerste supermarkt de prijzen van honderden producten en stelde tegelijkertijd een prijsplafond in tot het einde van het jaar. Het prijsplafond houdt in dat de prijzen van deze producten tot het einde van het jaar minimaal zo laag blijven of nog verder dalen. Het gaat hierbij om dagelijkse boodschappen van huis- en A-merken zoals brood, koffie, zuivel, baby- en verzorgingsproducten.

Youtube Player