Marcel Huizing op bezoek bij kabinetspartijen

Alphen aan den Rijn, 11 januari 2022

 

Gister trad het nieuwe kabinet aan en dat betekent tijd voor nieuwe plannen. Op de agenda staat daarbij (eindelijk) ook een BTW-verlaging op groente en fruit die er nu écht moet komen. Om deze reden ging Marcel Huizing, algemeen directeur Dirk van den Broek, gister langs bij de partijkantoren in Den Haag. Daar pleitte hij nogmaals voor een gezond BTW-tarief op groente en fruit. Uiteraard volledig in stijl met een grote mand vers fruit.

 

Over De Tijd Is Rijp

 

De afgelopen jaren zijn gezonde producten veel harder in prijs gestegen dan ongezonde producten, blijkt uit cijfers die het CBS onlangs publiceerde. Hierdoor is kiezen voor gezonde voeding voor veel mensen vaak helemaal geen optie. Al jaren zetten diverse gezondheidsinstanties zich daarom in om de btw op groente en fruit te verlagen, maar helaas zonder resultaat. Dit kan niet langer vindt supermarktketen Dirk van den Broek. Onder het motto #detijdisrijp startte Dirk vorig jaar daarom een online petitie om de belasting op groente en fruit van 9% naar 6% te verlagen op detijdisrijp.nl

 

52.000 handtekeningen 

 

Dat het onderwerp leeft in de samenleving blijkt. De petitie werd een hot topic op sociale media en werd massaal ondertekend. Ook in de verkiezingsdebatten werd gezonde voeding een belangrijk thema en werden programmapunten over groente en fruit een vast onderdeel op het menu van veel politieke partijen. Inmiddels zijn er ruim 52.000 handtekeningen verzameld. In juni 2021 overhandigde Marcel Huizing de petitie dan ook officieel aan de Tweede Kamercommissie voor Financiën.

 

Bekijk in onderstaande video hoe Marcel de fruitmanden overhandigd.