Biologisch & voordelig!

Dirk maakt zich sterk voor méér duurzame en biologische voeding. Bij Dirk liggen er diverse biologische producten in de schappen met onder andere aardappelen, groente en fruit. Bovendien vind je bij Dirk biologische producten voor de laagste prijs en zijn er wekelijks een aantal biologische acties. Laat je op deze pagina inspireren door het biologische assortiment van Dirk.

Biologische Dirk tas

Wat is biologisch?

Biologisch betekent: zo natuurlijk mogelijk tot stand gekomen, met zo min mogelijk kunstgrepen. Bij het produceren van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu, het dier en de mens. De meeste geur-, kleur- en smaakstoffen zijn verboden en er wordt geen gebruik gemaakt van genetisch gemodificeerde ingrediënten. In de landbouw worden geen kunstmest en chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt.

 

Steeds belangrijker

Biologische producten worden steeds belangrijker voor onze samenleving.
Daarom probeert Dirk zoveel mogelijk betaalbare biologische producten aan
te bieden. Stichting Skal controleert de biologische producten. Als een product aan alle EU voorwaarden voldoet, krijgt ze het Europese Keurmerk. Herkenbaar aan het groene ‘EU-blaadje’.

Biologisch
Biologisch afbeelding

Biologisch bij Dirk

Het biologische assortiment van Dirk bestaat inmiddels uit meer dan 200 producten verdeeld over ons gehele assortiment. Biologische producten zijn vaak minder goedkoop dan niet biologische producten, dit komt omdat het meer tijd en zorg voor boeren kost om biologische producten te produceren. Deze producten zijn wel een betere keuze voor het milieu. Bij Dirk vind je biologische producten alsnog voor echte Dirk-prijzen, zo kan jij voordelig biologische producten kopen. Laat je hieronder inspireren door biologische producten bij Dirk.

Biologische groente bij Dirk

Dirk heeft diverse voordelige biologische groente in de schappen liggen. Met deze groente kun jij de lekkerste recepten maken. Bekijk hieronder biologische groente:

Biologische aardappelen bij Dirk

Bij heel veel Nederlanders staat de aardappel wekelijks op het menu. Je kan met aardappelen de lekkerste en meest gevarieerde recepten maken. Bekijk hieronder biologische aardappelen bij Dirk:

Biologisch fruit bij Dirk

Dirk heeft voordelig biologisch fruit in de schappen liggen, met onder andere biologische kiwi's bananen en appels. Bekijk hieronder biologisch fruit:

Recepten met biologische producten

Biologische aardappelen, groente en fruit kun je voor heel veel recepten gebruiken. In plaats van dat je voor een gewoon ingrediënt gaat, ga je voor een biologisch ingrediënt. Bekijk hieronder zes heerlijke recepten die je kunt maken met biologische producten.

Bananenbrood met wortel, basilicum & citroen
Gemiddeld 75 min. Tussendoortje
Groentechips
Gemiddeld 30 min. Tussendoortje
Wokschotel groene curry
Eenvoudig 20 min. Hoofdgerecht
Gegrilde groenten met paprikasaus
Eenvoudig 40 min. Bijgerecht
Spruitjes met katenspek uit de oven
Gemiddeld 50 min. Hoofdgerecht
Rode bieten-gazpacho met mozzarella en koriander
Gemiddeld 15 min. Voorgerecht

Iedereen gezond

Groente en fruit van Dirk zijn zo lekker dat je ze elke dag wilt eten en zo voordelig dat je ze elke dag kunt kopen! Bij Dirk hebben we namelijk altijd de laagste prijzen voor de lekkerste groente en fruit. Zo kan iedereen bij Dirk elke dag kiezen voor gezond!

 

Bekijk onze iedereen gezond pagina hier.

Iedereen gezond
Biologische zuivel bij Dirk

Dirk heeft naast biologische aardappelen, groente en fruit nog veel meer biologische producten in verschillende productcategorieën. Zo heeft Dirk veel biologische producten in de zuivelschappen liggen, met onder andere biologische melk, eieren en yoghurt. Bekijk hieronder verschillende biologische zuivelproducten:

Biologisch vlees bij Dirk

Dirk heeft een uitgebreid en voordelig biologisch vlees assortiment. In de schappen ligt veel vlees van 1 de Beste, het voordelige en kwalitatieve huismerk van Dirk. Bekijk hieronder 1 de Beste biologische vlees producten: 

Recepten met biologisch vlees

Met 1 de Beste biologisch vlees kan je allerlei heerlijke recepten maken. Bekijk hieronder drie recepten die zeker goed in de smaak zullen vallen:

Jerked drumsticks met barbecuesaus
Eenvoudig 30 min. Hoofdgerecht
Wrap met sambalboontjes en avocado
Gemiddeld 20 min. Hoofdgerecht
Moinkballs
Gemiddeld 25 min. Borrelhapje