Thuis banner

De beste bespaartips voor thuis

Het grootste gedeelte van je tijd ben je thuis. Je slaapt er, je eet er en leeft er. Soms alleen, soms met meerdere mensen. Wij helpen je niet alleen met besparen in de supermarkt, maar geven je graag ook tips voor thuis. Zo lees je op deze pagina de slimste tips om thuis geld te besparen. Hierdoor bespaar je vooral geld op de energierekening.

Tip 1: Ga slim met de verwarming om

Een aantal kleine aanpassingen zorgen ervoor dat je kan besparen op je gas. Verwarm je huis tot 19 graden Celsius en trek eventueel een warme trui aan of pak er een deken bij. Wanneer je weggaat zet de temperatuur op 15 graden. Verwarm ook niet je hele huis, maar enkel de ruimtes waar je veel komt en houd de deuren dicht.

Verwarming
Stekker uit het stopcontact

Tip 2: Zet energieslurpers uit

Gebruik je jouw energie slurpende apparaten niet? Zet ze uit of haal dan de stekker uit het stopcontact. Zo gebruiken ze geen energie meer en kun je besparen op de rekening. Ook als je op vakantie gaat, kan het handig zijn om een rondje door je huis te doen. Een wifirouter gebruikt bijvoorbeeld heel veel stroom, terwijl je er geen gebruik van maakt.

 

Andere voorbeelden van energieslurpers:

  • Koffiezetapparaat
  • Televisie (wat oudere generatie tv's)
  • Mediabox van de televisie
  • Wasdroger
  • Vaatwasser

Tip 3: Was slim!

Wassen kun je het beste doen op 30 graden Celsius. Zo gebruikt je wasmachine niet alleen minder stroom, maar deze temperatuur is ook nog eens beter voor je kleding. Draai ook pas een was als je een volle wasmachine hebt (niet te vol natuurlijk). Drogen kun je het beste doen door je was uit te hangen. Het lekkerste is natuurlijk buiten, maar als dat niet kan, kun je ook binnen je was drogen. Zet bijvoorbeeld een raam open.

 

Gebruik dan een lekkere wasverzachter, zo ruikt je was extra lekker en daardoor je huis ook! Hier zie je een kleine greep uit het voordelige Dirk-assortiment:

Was slim
Lampen in de tuin

Tip 4: Gebruik zuinige lichtbronnen

De meest voor de hand liggende tip: vervang je oude gloeilampen voor ledlampen. Een handige manier om minder energie te gebruiken. Maar denk ook aan je tuin of balkon verlichting. Gebruik daar lampen op zonne-energie. Aangezien deze toch de hele dag buiten staan, kunnen ze mooi opladen om ’s nachts te stralen.

Tip 5: Met kleine aanpassingen maak je een groot verschil

Door het gebruik van tochtstrips en radiotrofolie zorg je dat de warmte in je huis blijft. Tochtstrip kan je gebruiken bij ramen en deuren, hierdoor sluit je deur of raam beter aan en ontsnapt er geen warmte door een opening. Door het toevoegen van radiotorfolie achter je verwarming weerkaatst de warme de ruimte in, in plaats van dat het ontsnapt door de muur. 

Radiator