Boodschappen

Dr. Oetker Taartmix red velvet cake

293 g
4. 19
U

Omschrijving

Mix voor Red Velvet Cake met romige topping

Ingrediënten

Taartmix (240 gram): suiker, TARWEBLOEM, TARWEZETMEEL, 4,3% magere cacaopoeder^1, gedroogde glucosestroop, dextrose, rijsmiddelen (E500, E575, E450), emulgatoren (E472a, E472b), KIPPENEIWITPOEDER, kleurstof (E172), magere MELKPOEDER, verdikkingsmiddel (xanthaangom)., Toppingmix (53 gram): suiker, gedroogde glucosestroop, plantaardige oliën (palmpit, palm), emulgatoren (E472a, E471), TARWEZETMEEL, aardappelzetmeel, MELKEIWITTEN, aroma, voedingszuur (citroenzuur)., ^1Rainforest Alliance gecertificeerd. Kom meer te weten op ra.org

Allergie informatie

  • Bevat Ei
  • Bevat Melk(eiwit)
  • Bevat Tarwe

Voedingswaarden

Voedingswaarden voor het bereide product (per per 100g)

  • Energie Kilojoules (kJ) 1402
  • Energie Kilocalorieën (kcal) 336
  • Vetten (g) , waarvan 20
    verzadigde vetzuren (g) 12
  • Koolhydraten (g) , waarvan 34
    suikers (g) 21
  • Eiwitten (g) 5.2
  • Zout (g) 0.35

Bereidingswijze

Voor 8 taartpunten Benodigdheden - 1 pak Dr. Oetker Red Velvet Cake - 250 ml slagroom - 2 eieren - 100 g MonChou® (in wikkel) of zuivelspread - 2 eetlepels water Keukengerei - Bakplaat - Mixer met gardes - Beslagkom - Groot mes Bereidingstijd Bereiding: ± 20 minuten Baktijd: 45-50 minuten Oventemperatuur Elektrische oven: 160°C Hetelucht oven: 150°C Gas oven: stand 2-3 Elektrische oven aanbevolen. Bekijk de bakfilm of meer informatie over dit product op www.oetker.nl/redvelvet Voorbereiden (5 minuten) - Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. - Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. - Vouw de bakvorm (volg de instructies op de bakvorm) en zet deze op de bakplaat. Verplaats de bakvorm niet meer na het vullen. Beslag bereiden (5 minuten) - Doe de taartmix, de eieren, 100 ml slagroom en 2 eetlepels water in een beslagkom. - Roer het geheel eerst rustig door tot een gladde massa die niet meer stuift. Klop het geheel daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag. - Verdeel het beslag over de bakvorm. Was de beslagkom en de gardes direct af met lauw water om rode aanslag te voorkomen. Bakken (45-50 minuten) - Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in 45-50 minuten gaar. - Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog (er zit geen taartbeslag aan), dan is de cake gaar. Zo niet, bak de taart dan nog 5 minuten. - Haal de taart uit de oven en laat hem in de bakvorm goed afkoelen (minimaal 30 minuten). - Snijd daarna met een mes de kartonnen bakvorm los van de Red Velvet Cake. Tip: bewaar de kruimels in een bakje. Schraap met een lepel de kartonnen taartrand schoon en vang de kruimels op. Deze kun je straks gebruiken voor het decoreren. - Snijd de red velvet cake horizontaal doormidden met een scherp kartelmes (broodmes), zodat de bovenkant en een onderkant ontstaat. Laat de boven- en onderkant goed afkoelen, voordat je hem decoreert. Topping bereiden (5 minuten) - Doe de 100 g MonChou® in een kom en mix deze met een mixer met gardes glad. - Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom (150 ml) toe en mix het geheel nogmaals in een halve minuut met de mixer op de laagste stand tot een dikke massa. - Mix de topping daarna met een mixer met gardes in 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping. Decoreren (5 minuten) - Leg de afgekoelde bovenste helft op een taartrooster en bestrijk de onderste helft met 1/3 van de topping. - Plaats nu de bovenkant op de bestreken onderste helft en bedek ook de bovenkant met 1/3 van de topping. Bedek tot slot de zijkant met 1/3 van de topping. Strijk de topping aan alle kanten glad met een groot mes of met de bolle kant van een lepel. - Wrijf de bewaarde kruimels fijn door een zeef. Voor een robuust effect kun je ervoor kiezen om de kruimels grof te houden. Versier de taart aan de bovenkant naar eigen inzicht met de kruimels. - Bewaar de taart tot aan serveren in de koelkast.

Afzender en adres

Dr. Oetker Nederland B.V.
Antwoordnummer 7204 3800 TE Amersfoort

Disclaimer

Dirk doet er alles aan om de prijs- en productinformatie van onze producten zo accuraat mogelijk te houden. Echter, producten worden vaak verbeterd en daardoor kan informatie geregeld veranderen. Daarom raden we je aan om altijd de verpakking te lezen van het werkelijke product. Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Voordeel voor iedereen

Dirk van den Broek is de goedkoopste supermarkt van Nederland. Bij ons kan je je dagelijkse boodschappen doen voor de laagste prijs. Dit komt doordat wij altijd scherp op onze eigen kosten letten. Door geen bezorgservice te hebben, geen speciale spaarcampagnes of klantenkaarten aan te bieden, houden we onze kosten laag. Hierdoor kun jij goedkoop boodschappen doen. Kiezen voor Dirk betekent moeiteloos besparen op boodschappen. Kijk nu in onze Dirk supermarkt folder voor de nieuwste aanbiedingen of kom langs bij een supermarkt in de buurt.