(0)

Quarterpounder speciaal

4 personen

Gemiddeld

60 minuten

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

- Maak het gehakt met een vork los. Voeg een derde van de tomatenketchup, paprikapoeder, hot peppersauce, zout en versgemalen zwarte peper toe. Rasp de ui erboven en schep een fijngehakte augurk erdoor. Kneed het gehakt goed door tot het gehakt wat plakkerig wordt.

- Verdeel het gehakt in hetzelfde aantal porties als personen en vorm ze tot hamburgers. Laat de hamburgers in de koelkast in 30 minuten steviger worden.

- Laat de hamburgers op temperatuur komen en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de hamburgers op het barbecuerooster in 8-10 minuten mooi bruin en net gaar. Keer ze regelmatig.

- Rooster de plakken bacon ook op de barbecue knapperig bruin. Snijd de hamburgerbollen open. Bestrijk de snijvlakken van de broodjes dun met olijfolie en rooster de broodjes op deze kant tot er mooi bruine strepen op komen.

- Snijd de tomaat in plakken. Bestrijk de broodjes met tomatenketchup. Beleg met blaadjes sla en leg hier op een hamburger. Verdeel de plakken bacon en plakjes tomaat erover en dek af met de bovenkant van de broodjes.

Aanvullende benodigdheden

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie555 kcal
  • Eiwit32 g
  • Koolhydraten33 g
  • Vet32 g
  • Waarvan verzadigd9 g