Meer
€ 36.474,37 voor stichting Metakids

De afgelopen zes weken konden klanten van Dirk van den Broek voor de eerste keer hun statiegeldbonnen doneren aan Stichting Metakids. De actie van de supermarktketen bracht maar liefst € 36.474,37 op.

 

Dankzij Dirk maken we onderzoek mogelijk

Dominique Knaepen van Stichting Metakids: “Er zijn meer dan 1.500 metabole ziekten en op dit moment is slechts 15% behandelbaar. Daarnaast komt door onbekendheid diagnose vaak te laat, terwijl deze ziekten juist in een zo vroeg mogelijk stadium opgespoord moeten worden om ernstige aftakeling of een vroege dood van kinderen te voorkomen. Meer onderzoek gaat hiervoor zorgen. Geweldig dat de klanten van Dirk dit mogelijk maken.”

 

Meer bekendheid

Metabole ziekten behoren tot de top-3 doodsoorzaken onder kinderen in Nederland en zijn nog steeds onbekend. Metakids heeft als doel dat binnen 10 jaar 50% van alle metabole ziekten behandelbaar zijn. Dat is ambitieus maar hard nodig. Met deze landelijke actie draagt Dirk via hun winkels als organisatie ook bij aan meer bekendheid en zichtbaarheid. Bewustwording zorgt er ook voor dat meer kinderen tijdig een diagnose krijgen en dat is van levensbelang voor alle kinderen die met een metabole ziekte geworden worden.

 

 

 

 

Metakids