(0)

Forel en papillotte

0 personen

Gemiddeld

0 minuten

Hoofdgerecht

Ingrediënten

0 personen

Bereidingswijze

- Verwarm de barbecue voor op 200 °C, indirect. Bestrooi de forellen met peper en zout en vul de buikholte met 1 eetlepel groene currypasta.

- Wikkel de vissen losjes in het aluminiumfolie zodat er nog wat ruimte aan de bovenkant overblijft. Plaats de ingepakte forellen terug in de aluminium schaaltjes van de verpakking.

- Plaats de forellen op het indirecte deel van de barbecue en sluit het deksel. Snijd de schil van de (bak)bananen en snijd ze in plakken van ca. 1,5 cm.

- Rijg de bananen aan een spiesje en besprenkel ze met wat olie.

- Bak de spiesjes in een gietijzeren skillet of koekenpan, in een laagje olie in ongeveer 8 minuutjes gaar, tot ze goudbruin en zacht zijn.

- Besprenkel ze op het laatst met wat grof zeezout en gebakken uitjes.

- Rooster de sesamzaadjes in een skillet of koekenpannetje kort. Kook intussen de rijst, bijvoorbeeld op de zijbrander van de barbecue.

- Giet af en roer er 1 flesje van de romige kokosmelk en de geroosterde sesamzaadjes doorheen.

- Doe het restant van de currypasta in een pannetje. Bak het kort aan en voeg dan de resterende romige kokosmelk toe. Roer het geheel regelmatig door en zet op een laag pitje.

- Haal na ongeveer 20-25 minuten de vissen uit de barbecue. Serveer de rijst en forellen met de curry en de atjar. Garneer met wat blaadjes koriander.

Aanvullende benodigdheden

  • - barbecue

Voedingswaarden (per portie)