(0)

Aardbeienbavarois met gemarineerde aardbeien

6 personen

Gemiddeld

25 minuten

Nagerecht

Ingrediënten

6 personen

Bereidingswijze

- Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een kom met koud water. Halveer de helft van de aardbeien en pureer ze met het sinaasappelsap in de blender. Schenk dit mengsel in een pan en roer de suiker erdoor.

- Verwarm het mengsel al roerend op zacht vuur tot de suiker is opgelost en laat 4 minuten zachtjes koken. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze van het vuur af al roerend op in het warme aardbeienmengsel. Zet de pan in een bak met koud water en laat het mengsel afkoelen tot het dik vloeibaar wordt.

- Klop het eiwit met de handmixer tot stevig schuim, waarbij pieken blijven staan. Klop in een andere kom de slagroom met Griekse yoghurt stijf. Spatel hier eerst het aardbeienmengsel door en daarna het eiwit.

- Doe het bavaroismengsel over in de puddingvorm en laat het in de koelkast in 3-4 uur stevig worden. Halveer intussen de resterende aardbeien en meng ze in een kom met sinaasappelrasp en – likeur. Laat ze minstens 1 uur marineren.

- Maak de rand van de pudding voorzichtig iets los door er met een vinger op te drukken. Leg dan een platte schaal op de vorm, schud even, keer ze samen en laat de pudding op de schaal glijden. Garneer met de gemarineerde aardbeien en naar wens met toeven slagroom.

Aanvullende benodigdheden

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie245 kcal
  • Eiwit6 g
  • Koolhydraten25 g
  • Vet11 g
  • Waarvan verzadigd8 g