Meer
Dirk

Milieu en verspilling

Vaker de fiets pakken in plaats van de auto, een dikke trui aantrekken in plaats van de verwarming aan of tweedehands kleding kopen in plaats van nieuwe. Met kleine stappen kun je steeds milieubewuster leven. Maar hoe pak je dat nu aan als bedrijf? Bij Dirk vinden we het belangrijk om zorgvuldig met de aarde om te gaan. Toch zijn er veel zaken die een negatieve impact hebben op het milieu, zoals schadelijke gassen, zwerfafval en het weggooien van ongebruikte producten. Om onze klimaatimpact te verkleinen, kijken we niet alleen naar onze eigen bedrijfsvoering, maar ook naar die van onze ketens en producten.

Voedselverspilling banner Klik hier

Voedselverspilling

Bij Dirk vinden we het zonde om producten weg te gooien die nog goed zijn. Daarom zoeken we altijd naar nieuwe initiatieven in de winkel, maar ook naar nieuwe samenwerkingen om voedselverspilling steeds verder terug te dringen. Voor producten die we niet meer in onze winkels kunnen verkopen, gaan we op zoek naar een nieuwe bestemming. Het liefst worden de producten voor menselijke consumptie gebruikt, bijvoorbeeld door ze te doneren aan de Voedselbanken. Hier lees je er alles over.

Milieu

Met het klimaatakkoord van Parijs in 2015 zijn er wereldwijd afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde te beperken. In Nederland focussen we ons op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen met 49% ten opzichte van 1990. En dat voor 2030. Een flinke ambitie waar we allemaal aan kunnen bijdragen. Bij Dirk doen we dit door in te zetten op het verduurzamen van ons eigen organisatie en onze producten. Hier lees je er alles over.

Milieu banner Klik hier
Circulariteit banner Klik hier

Circulariteit

Het kopen van nieuwe producten, maar ook het (eenmalig) gebruiken van producten hebben een grote impact op onze aarde. Door afval te gebruiken als grondstof voor nieuwe producten, hoeven we de aarde minder te belasten, beperken we de CO2-uitstoot en gaan we zorgvuldig om met de grondstoffen die er zijn. Hier lees je er alles over.