Fairtrade keurmerk

Zie je wel eens producten met een opvallend blauw-groen logo? Dit is het Fairtrade keurmerk, het wereldwijde symbool voor eerlijke handel. Dit keurmerk vind je op veel producten bij Dirk, zoals koffie, thee en chocolade. Fairtrade's missie is eerlijkheid wereldwijd. Dit keurmerk garandeert dan ook een eerlijke behandeling en betaling van boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden, een missie die wij bij Dirk van harte steunen. Lees op deze pagina meer over het keurmerk. 

Wat doet Fairtrade?

Fairtrade verbetert wereldwijd de levensstandaarden en empowerment van gemeenschappen waar eerlijkheid niet van vanzelfsprekend is. Ook draagt het keurmerk bij aan milieubescherming. Om aan Fairtrade voorwaarden te voldoen moeten boeren bijvoorbeeld de bodem- en waterkwaliteit verbeteren, hun afval beheren, broeikasgasemissies verminderen en biodiversiteit beschermen. Jouw keuze voor Fairtrade producten steunt direct het welzijn van boeren en arbeiders door: 

 

  • Een eerlijke prijs te garanderen voor hun producten, waardoor zij een stabiel inkomen krijgen en investeren in een duurzame toekomst. 
  • Een extra Fairtrade-premie te betalen voor gemeenschapsprojecten op sociaal, economisch en ecologisch vlak, zoals onderwijs en gezondheidszorg. 
  • Werkomstandigheden te verbeteren, kinderarbeid te bestrijden en arbeidersrechten te beschermen. 
fair

Een topkeurmerk

Door voor Fairtrade te kiezen, steun je niet alleen de directe verbetering van de levensomstandigheden in productielanden, maar draag je ook bij aan duurzaamheid. Je kiest dus voor producten die daadwerkelijk impact maakt. Met meer dan twee miljoen boeren en werknemers aangesloten uit 30 landen, heeft Fairtrade een groot bereik. Dit maakt Fairtrade tot een van de meest invloedrijke keurmerken wereldwijd. Lees hier meer over het keurmerk. 

Producten bij Dirk met een Fairtrade keurmerk

Kiezen voor een product met een Faitrade-logo is kiezen voor duurzaamheid. Bij Dirk vind je heel veel van deze producten, allemaal voor de laagste prijs van Nederland. Zo kies jij bewust en voordelig voor duurzaam. Bekijk hieronder het voordelige assortiment van Dirk: