Beter Leven keurmerk

Zie je wel eens een logo op een product met sterren? Dit is het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Dit keurmerk helpt je om te kiezen voor producten waarbij er tijdens de productie extra aandacht wordt besteed aan dierenwelzijn. Hoe meer sterren er op dit Beter Leven keurmerk staan, hoe diervriendelijker het product is. Bij Dirk vinden we dierenwelzijn en duurzaamheid belangrijk; daarom vind je dit keurmerk op veel producten in ons assortiment. Lees op deze pagina meer over het keurmerk. 

Het keurmerk met de sterren

Het Beter Leven keurmerk vind je op dierlijke producten, zoals producten van varkens, melkkoeien, vleesrunderen, leghennen, konijnen en nog meer. Voor elk product en elke diersoort zijn er specifieke criteria waaraan voldaan moet worden om het keurmerk te verdienen. Op de pagina van Beter Leven lees je meer over de sterren voor de dieren. Het keurmerk maakt gebruik van een sterrensysteem, variërend van één tot drie sterren. Eén ster betekent een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de wettelijke normen, terwijl drie sterren staat voor de beste levensomstandigheden. 

beter leven

Een bewust keurmerk

Het Beter Leven keurmerk staat voor betere leefomstandigheden voor dieren. Sinds de oprichting in 2007 zet dit keurmerk zich in voor de verbetering van het welzijn van landbouwdieren in Nederland. Bij Dirk hechten we veel waarde aan het verbeteren van de levensstandaarden van dieren. Dankzij dit erkende keurmerk is er transparantie in de voedselvoorzieningsketen.

Producten met het 1 Ster Beter Leven keurmerk

Koop je wel eens producten met een 1 ster Beter Leven keurmerk? Dat is al een betere en duurzame keuze. Eén ster Beter Leven staat voor voldoende aandacht voor het welzijn van het dier. Dieren groeien op met voldoende ruimte, daglicht en afleidingsmateriaal. Bij Dirk vind je veel producten met dit keurmerk voor de laagste prijs: 

Producten met het 2 Ster Beter Leven keurmerk

Als je producten met een twee ster Beter Leven keurmerk koopt is dat een betere en duurzamere keuze dan 1 ster. Er is meer aandacht voor het dierenwelzijn. De dieren mogen naar buiten en krijgen voldoende ruimte. Bekijk hieronder de voordeligste producten met dit keurmerk:  

Producten met het 3 Ster Beter Leven keurmerk

Producten met drie sterren zijn de beste keuze. Dit keurmerk garandeert dat dieren naar buiten kunnen. Het dier heeft de keuze om zowel binnen als buiten te zijn. In het assortiment van Dirk vind je veel producten met dit keurmerk voor de laagste prijs: