Meer
Een lekker kopje thee

Bij Dirk zijn we gek op thee! Thee is zelfs één van de meest gedronken drankjes in heel Nederland. Een kopje thee past bij elk moment van de dag, bij het opstaan, als tussendoortje maar ook vlak voor het slapen gaan. Dirk heeft allerlei theesmaken in de schappen liggen zodat jij thuis jouw favoriete kopje thee kan maken. Van warme thee tot ijsthee. Bekijk op deze pagina wat er allemaal te kiezen valt en laat je inspireren door thee recepten. 

Wat is thee afbeelding

Wat is thee?

Thee staat bekend als een warm drankje, maar wat is thee eigenlijk precies? Thee is een drankje dat wordt gemaakt van de gedroogde bladeren van de theeplant Camellia sinensis. Deze plant groeit vooral in een tropisch klimaat. Alleen als thee van deze plant komt mag het ‘thee’ worden genoemd. Thee die niet afkomstig is van deze plant wordt geen thee genoemd, maar bijvoorbeeld kruidenthee. Om thee te maken doe je kokend heet water in een kopje, vervolgens doe je thee via een zakje, zeefje of filter in het water. De thee laat je vervolgens een paar minuten intrekken en als resultaat heb je een heerlijk kopje thee!

Wat voor soorten thee zijn er?

In de basis zijn er vijf soorten thee: groene thee, zwarte thee, witte thee, oolong en pu-erh. De zwarte thee is in Nederland het meest gedronken, een voorbeeld van zwarte thee is Earl Grey. De meeste thee in het assortiment van Dirk zijn smaakjesthee, dit is in principe een basis thee maar dan met een smaak. Vaak wordt fruit gebruikt voor een smaak, zo krijg je bijvoorbeeld citroen thee, bosvruchten thee of aardbeien thee. Over de wereld zijn er wel duizenden soorten thee smaakjes. Welke is jouw favoriet?   

Soorten thee afbeelding
Populaire thee afbeelding

Meest populaire thee

Ook al zijn er duizenden thee en kruidenthee smaken, er zijn een aantal die meer geliefd zijn dan de rest. Van alle theesoorten is de zwarte thee het populairste, gevolgd door groene thee en kruidenthee. Van de zwarte theesmaken zijn de Engelse Melange, Earl Grey en aardbeien thee het populairste. Een groene thee smaak die erg populair is, is de pure groene thee. Een andere populaire theesmaak is Rooibos thee, deze thee valt onder kruidenthee.

Weetjes over thee

  • Wist je dat China de meeste thee produceert ter wereld?
  • Wist je dat je thee het beste op een donkere, koele plek kan bewaren? Zo ga je kwaliteitsverlies tegen.
  • Wist je dat thee na water het meest gedronken drankje ter wereld is?
  • Wist je dat de gemiddelde Nederlander drie kopjes thee per dag drinkt?
  • Wist je dat munt en honing de populairste toevoegingen aan thee zijn?
Afbeelding weetjes
1 de Beste thee bij Dirk

1 de Beste, het huismerk van Dirk, is al jaren de voordeligste keuze op de markt. Thee van 1 de Beste is dan ook een voordelige keuze. Van alle populaire thee smaken is er een 1 de Beste variant. Bekijk hieronder de meest populaire 1 de Beste thee smaken. Ben je er nog niet uit? Bekijk hier alle thee van 1 de Beste. 

Recepten met thee

Je kan thee op veel meer manieren maken dan gewoon met een zakje en heet water. Bekijk hieronder drie thee recepten die zeker goed zullen smaken! Wil je meer thee recepten bekijken? Klik dan hier.

Sinaasappelthee met kaneel en rozemarijn
Eenvoudig 10 min. Drankje
Thee met tijm, honing en citroen
Eenvoudig 10 min. Drankje
Kruidige Chai met appel
Eenvoudig 15 min. Drankje
Pickwick bij Dirk

Pickwick is al jaren een groot theemerk. In het assortiment van Dirk vind je de lekkerste theesmaken van Pickwick. Bekijk hieronder thee van Pickwick. Wil je meer thee van Pickwick bekijken? Klik dan hier. 

Ijsthee afbeelding

Ijsthee

Ijsthee, ook wel bekend als Ice tea, is een koude thee variant. Dit koude drankje is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, maar wat is ijsthee eigenlijk? IJsthee is een afgekoelde thee, die vaak op smaak is gebracht met suiker en fruit zoals citroen en perzik. Deze thee variant valt niet onder de categorie thee, het is namelijk een frisdrank. IJsthee staat bekend als een verfrissend drankje en is zowel bruisend als normaal verkrijgbaar.

Ice Tea bij Dirk

Dirk heeft allerlei Ice tea merken in het assortiment, met onder andere Lipton Ice Tea, Fuze tea en 1 de Beste Ice tea. Bekijk hieronder verschillende Ice tea artikelen bij Dirk. 

Ijsthee recepten

Ben jij liefhebber van ijsthee uit een pak? Dan zal je de onderstaande ijsthee recepten ook zeker weten lekker vinden! Bekijk hoe je gemakkelijk deze verfrissende ijstheeën maakt. 

IJsthee met komkommer en basilicum
Eenvoudig 25 min. Bijgerecht
Granny Smith ijsthee
Eenvoudig 36 min. Drankje
Groene ijsthee
Eenvoudig 135 min. Drankje
Lekker voor bij de thee

Dirk heeft allerlei lekkernijen in het assortiment voor bij de thee. Van de lekkerste koeken tot de beste chocolaatjes. Bekijk hieronder lekkernijen voor bij de thee: